SAS Institute satsaa miljardin tekoälyyn
Yhtiön tavoitteena on kehittää seuraavien kolmen vuoden aikana kehittää käytännönläheisiä, arvoa tuottavia toimialakohtaisia analytiikkaratkaisuja.
IT Insider toimitus
12.6.2023

Analytiikkayhtiö SAS Institute aikoo investoida milajrdi dollaria seuraavien kolmen vuoden aikana tekoälypohjaisiin toimialaratkaisuihin.

”Investoinnin avulla aiomme kehittää erityisesti toimialakohtaisia edistyneitä analytiikkaratkaisujamme muun muassa pankki-, energiasektorien ja terveydenhuollon tarpeisiin. Toimialojen erityistarpeisiin keskittyminen ja nopea mahdollisuus arvon tuottoon ovat meille keskeisiä kilpailutekijöitä, joita voimme tekoälyn avulla entisestään vahvistaa”, SAS Instituten Suomen toimintoja johtava Pasi Helenius sanoo.

Tekoälyä voidaan hyödyntää petosten torjunnassa, riskien hallinnassa ja asiakkaiden ja kansalaisten palvelujen parantamisessa.

Kaikki uudet ratkaisut tuodaan tarjolle pilvipohjaisen SAS Viya-alustan kautta.
Miljardin dollarin investointia ohjataan tutkimus- ja kehitystyöhön, toimialakeskeisiin ratkaisuihin ja markkinointiin.

Investointi tukee lisäksi yhtiön visiota analytiikan demokratisoimisesta.

”Organisaatiot ja yhteiskunta hyötyvät, kun edistynyt analytiikka saadaan yhä useampien työntekijöiden ulottuville. Tekoälyn ja koneoppimisen ansiosta lähes kaikki työntekijät voivat halutessaan osallistua analytiikkaprosessiin SAS Viya -alustan kautta, kun moniin toimintoihin vaaditaan vain hyvin yksinkertaista tai ei lainkaan koodausosaamista”, Helenius toteaa.

“Organisaatiot kohtaavat tällä hetkellä monia haasteita, joihin lukeutuvat taloudellinen taantuma, voimakkaasti muuttuneet toimitusketjut ja työvoimapula. Toimialakohtaisen analytiikan avulla mukautumiskykyiset organisaatiot voivat kääntää haasteet mahdollisuuksiksi”, kertoo SAS Instituten toimitusjohtaja Jim Goodnight.

Suositellut

Uusimmat