Samsung kieltää tekoälychatit työntekijöiltään
Taustalla on tapaus, jossa työntekijät luovuttivat epähuomiossa luottamuksellista dataa ChatGPT:n käyttöön. Samsung valmistelee omaa tekoälyään sisäiseen käyttöön.
IT Insider toimitus
02.5.2023

Samsung Electronics kieltää työntekijöiltään suosittujen laajan kielimallin tekoälychattien, kuten ChatGPT:n, Bardin ja Bingin käytön, kertoo Bloomberg. Taustalla on tapaus, missä yhtiön työntekijät olivat luovuttaneet salaista lähdekoodia ChatGPT:lle ja Samsung sai tietää asiasta.

Käytännössä ChatGPT voi käyttää koodia kielimallissaan ja tekoälyn opettamisessa. Samsungin arvion mukaan vahingossa vuodetun koodin poistaminen ja takaisin saaminen tekoälystä on todella vaikeaa ja se voi vuotaa eteenpäin muille käyttäjille.

Samsungin uudet säännöt koskevat tekoälychatteja yhtiön hallinnoimilla tietokoneilla, puhelimilla ja tableteilla sekä sisäisissä verkoissa. Päätös ei vaikuta yhtiön kuluttajatuotteisiin. Samsungin sisäisen ohjeistuksen mukaan tottelemattomuus voi johtaa irtisanomiseen.

Samaan aikaan Samsung kehittää sisäistä tekoälyratkaisua ohjelmistokehitykseen sekä dokumenttien kääntämiseen ja yhteenvetoihin.

Suositellut

Uusimmat