Safari-verkkoselain ylitti miljardin käyttäjän rajan
Applen puhelimista ja tietokoneista löytyvä Safari on toiseksi suosituin verkkoselain. Kärkipaikkaa pitää ylivoimaisesti Google Chrome, jota käyttää yli 3 miljardia ihmistä.
Kalle Keinonen
01.6.2022

GlobalStats- ja InternetWorldStats-tilastopalvelujen tietojen perusteella Applen kehittämällä Safari-verkkoselaimella on yhteensä yli 1 006 000 000 käyttäjää. Yhteensä 19,16 prosenttia Internetin käyttäjistä käyttää Safaria päivittäin. Aiheesta kertoi virtuaalisia erillisverkkoja (VPN) tarjoava Atlas VPN. Safari on selvästi toiseksi suosituin markkinoilla olevista selaimista.

Safari on oletusselaimena kaikissa Applen puhelimissa ja tietokoneissa. Selaimessa on useita käyttäjien yksityisyyttä tukevia ominaisuuksia, kuten älykäs seurannan esto (Intelligent Tracking Prevention, ITP), joka estää dataa kerääviä toimijoita pääsemästä käsiksi käyttäjän tietoihin.

Ylivoimaisesti suosituin selain on jo vuodesta 2012 lähtien ollut Googlen kehittämä Chrome, jolla oli huhtikuussa lähes 3,4 miljardia käyttäjää. Chromen suosiota ovat tukeneet monet Googlen omistamat verkkosovellukset, kuten YouTube, Drive, Calendar, Docs, Earth ja Maps. Monet pitävät Chromea myös yhtenä nopeimmista verkkoselaimista. 

Verrattuna viime vuoteen, Microsoft Edge ohitti suosiossaan Mozilla Firefoxin. Samalla Edgestä tuli kolmanneksi suosituin verkkoselain yli 212 miljoonalla käyttäjällään. Windows 11 -päivityksen mukana Microsoft asetti Edgen oletusselaimeksi kaikkiin sen laitteisiin. Yhtiö vaikeutti myös vaihtoehtoisen selaimen käyttöä, mikä kasvatti vahvasti Edgen käyttäjäkuntaa. Nykyinen Edge on läheistä sukua Chromelle.

Neljännelle sijalle tippuneella Firefoxilla on 179 miljoonaa käyttäjää. Selain tarjoaa paljon ominaisuuksia käyttäjien yksityisyyden suojaamiseksi. 

Samsungin älypuhelimista ja tableteista löytyvä Samsung Internet on viidenneksi suosituin selain. Kuudenneksi sijoittuu norjalaisen Opera Softwaren Opera-verkkoselain.

Suositellut

Uusimmat