Robottitaksit tukkivat liikennettä San Franciscossa
Kaupunki haluaa hidastaa robottitaksiyritysten laajenemissuunnitelmia kaupungin alueella. Itsestään kulkevilla takseilla on paha taipumus hidastella tai pysähtyä liikenteessä ilman syytä.
IT Insider toimitus
30.1.2023

San Franciscon kaupunki haluaa hidastaa tai pysäyttää toistaiseksi robottitaksien toimialueen laajentamisen kaupungin alueella. Ongelmaksi on muodostunut liikenteen tukkiminen, kertoo NBC. Robottitaksit matelevat tai pysähtyvät keskelle liikennettä ilman syytä. Samalla ne tukkivat esimerkiksi bussien reittejä tai ovat vaikeuttaneet palokunnan toimintaa.

San Francisco on Yhdysvaltain teknologiakeskittymä. Robottitaksiyritykset Cruise ja Waymo kilpailevat siitä kumman taksit saavat ensimmäisenä 24 tunnin toimiluvan kaupungin alueella. Robottitaksien toimialue ja toiminta-aika ovat toistaiseksi vahvasti rajoitettuja ja San Francisco haluaakin pitää asian niin, kunnes palvelut kehittyvät.

Lue lisää:

Kaupungin viranomaisten mukaan kaupunki haluaa jatkaa kokeiluja, mutta laajenemisen tulee olla hallittua.

Ihmisvahinkoja robottitakseilla ei ole sattunut. Mutta ne ovat esimerkiksi tukkineet kadun niin, että bussit ovat myöhästyneet. Robottitakseille on ongelma palokunnan kanssa, ne ajavat paloletkujen päälle ja hankaloittavat toimintaa sitä kautta.

Yksi huvittava esimerkki löytyy Instagramista kun poliisi pysäytti robottiauton ja se yritti paeta hitaasti paikalta.

Robottitaksit ovat yksi osa San Franciscon tavoitetta nollasta liikennekuolemasta vuodessa vuoteen 2024 mennessä. Kehitys ei toistaiseksi ole ollut lupaavaa: viime vuonna kaupungissa kuoli 34 ihmistä liikenneonnettomuuksissa. Tavoite asetettiin vuonna 2014, jolloin onnettomuuksissa kuoli 31 ihmistä.

Kuva Mick Haupt  Unsplash

Suositellut

Uusimmat