Rikollisten suosikkisovellukseksi noussut Wickr Me sulkeutuu ensi vuoden aikana
Sovelluksen omistava Amazon Web Services lopettaa uusien käyttäjien ottamisen palveluun tämän vuoden loppuun mennessä ja kokonaisuudessaan palvelu poistuu vuoden 2023 kuluessa.
IT Insider toimitus
21.11.2022

Salatun ja anonyymin viestinnän mahdollistava Wickr Me -sovellus lopettaa ensi vuoden aikana. Sovelluksen omistava Amazon Web Services lopettaa uusien käyttäjien ottamisen palveluun tämän vuoden loppuun mennessä ja kokonaisuudessaan palvelu poistuu vuoden 2023 kuluessa.

AWS osti salattuun viestintään tarkoitetun Wickrin viime vuonna. AWS on myös kehittänyt Wickerin rinnalle maksullisia versioita, kuten Wickr AWS ja Wickr Enterprise. Niiden toiminta ja kehittämine jatkuu edelleen

Wickr Me:n viestintä on salattua eikä se vaadi käyttäjistään tietoja. Vaarallisilla alueilla olevat toimittajat tai väärinkäytösten ilmiantajat ovat hyötyneet tietoturvallisesta sovelluksesta tietojen jakamisessa.

Salaus ja anonyymi käyttö ovat mahdollistaneet myös epämääräisempää käyttöä. Sovellus on saanut viime vuosina kyseenalaista huomiota huumeiden, prostituution ja lapsipornon levityskanavana.

Suositellut

Uusimmat