Reetta Siltasalmi-Kautto sai vuoden 2024 Mimmit koodaa -palkinnon
Siltasalmi-Kautto palkittiin määrätietoisesta vaikuttamistyöstä, jota hän on tehnyt naisten kannustamiseksi IT-alalle sekä alan tasa-arvon edistämiseksi ja diversiteetin kasvattamiseksi.
IT Insider toimitus
22.4.2024

Muun muassa Hyppää pinkkiin Teslaan -Youtube-sarjaa pyörittävä Reetta Siltasalmi-Kautto on palkittu vuoden 2024 Mimmit koodaa -palkinnolla.

Neljättä kertaa jaetun palkinnon saanut Siltasalmi-kautto on tehnyt määrätietoista työtä naisten kannustamiseksi it-alalle.

“Omalla glitterin ja pinkin sävyisellä tyylillään Reetta paitsi jakaa asiantuntijuuttaan ja rohkaisee muita tekemään samoin, tuo näkyviin lisää kipeästi kaivattuja esikuvia sille, mitä kaikkea IT-alan asiantuntija voi työkseen tehdä, mitä reittejä alalle voi tulla ja miltä asiantuntijuus voi näyttää. Tällä on suuri merkitys työelämänsä suuntaa miettiville, nuorille ja alanvaihtajille, jotka eivät ehkä löydä itseään alan stereotyyppisimmästä muotista”, luonnehtii Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä Milja Köpsi.

Insinööritaustainen Siltasalmi-Kautto on työskennellyt alalla 15 vuotta ja tähdännyt IT-uralle lapsesta saakka. Silti oman paikan löytäminen miesenemmistöisellä alalla on vaatinut määrätietoista tekemistä ja sinnikästä vaikeuksien läpi menemistä.

Siltasalmi-Kauton Youtube-sarja jakaa tietoa IT-alan mahdollisuuksista ja alalle tuoneista eri urapoluista. Siinä pääsevät niin kokeneet ammattilaiset kuin vasta-alkajat. Vaikuttamistyön taustalla on ollut hänen omat kokemuksensa, joissa hän on ollut useissa tilanteissa ainoa nainen omalla unelma-alallaan.

“IT-palveluiden käyttäjät ovat moninainen joukko ihmisiä ja siksi on tärkeää, etteivät palveluiden kehittäjätkään ole täysin samasta muotista. Kun palvelut on tehty kunnolla alusta saakka, kehitysprosessi on nopeampi ja resursseja säästyy. Innovaatiot ovat myös parempia, kun eritaustaiset ihmiset ovat tekemässä asioita yhdessä”, Siltasalmi-Kautto toteaa.

Kuvassa tämän ja viime vuoden palkinnon saajat Reetta Siltasalmi-kautto (vasemmalla) ja Ursula Koski.

Suositellut

Uusimmat