Redditin listautumisesta lisätietoa: tähtäimessä 6,4 miljardin dollarin valuaatio
Reddit toivoo myös keräävänsä listautumisen yhteydessä yli 500 miljoonaa dollaria rahoitusta.
Max Lehtinen
11.3.2024

Reddit tähtää yli 6,4 miljardin dollarin valuaation Yhdysvalloissa tapahtuvan pörssilistautumisensa yhteydessä, kertoo Reuters. Yritys toivoo samalla keräävänsä yli 500 miljoonan dollarin rahatukun itselleen. 

Omille lojaaleille käyttäjilleen Reddit on varannut 1,74 miljoonaa osaketta. Yhden osakkeen hinnaksi on suunniteltu 31–34 dollaria. 

Reddit on myös varannut 1,3 miljoonaa osaketta “rahoittaakseen yhteisöön liittyviä ohjelmia, jotka antavat käyttäjille mahdollisuuden toteuttaa omia ideoitaan”. 

Suosittuna keskustelualustana tunnettu Reddit halusi listautua pörssiin jo vuonna 2021, mutta markkinoiden laskusuhdanne jäädytti tämän suunnitelman. 

Nyt Reddit pyrkii hyödyntämään listautumisessaan tekoälybuumin aaltoa, jossa sillä on hyvä asema valtavan datapankkinsa vuoksi. Yritys on sanonut tehneensä vuonna 2024 jo yli 200 miljoonan dollarin arvosta sopimuksia datansa käytöstä. 

Teknologiajäteistä ainakin Google on tehnyt Redditin kanssa datankäyttösopimuksen. Sopimuksen arvon on spekuloitu olevan 60 miljoonaa dollaria vuodessa. 

Kaikesta huolimatta Reddit on historiallisesti tappiollinen yritys. Viime vuonna se teki 91 miljoonan dollarin negatiivisen tuloksen, vaikka liikevaihtoa sillä oli 804 miljoonaa dollaria. 

Tekoälyaikakauden edetessä tilanne voi kuitenkin muuttua merkittävästi. Reddit on hyvässä asemassa maailman muuttuessa yhä datapohjaisemmaksi: jokainen suuria kielimalleja kehittävä teknologiayritys haluaa pääsyn sen dataan. 

Käyttäjille varatuilla osakkeilla ei ole mitään myynnin karenssiaikaa, joten osakekurssin oletetaan olevan aluksi hyvin volatiili. 

TechCrunch väläyttää myös, että Redditillä on potentiaalia nousta käyttäjiensä voimalla GameStopin kaltaiseksi meemiosakkeeksi. GameStopin kurssin räjähdysmäinen nousu vuonna 2021 lähti liikkeelle Redditin WallStreetBets-yhteisöstä, joka on yhä elinvoimainen.

Reddit on merkittävin sosiaalisen median yritys, joka on listautunut pörssiin lähivuosina. Sen menestys voisi kannustaa myös muita someyrityksiä samalle polulle.  

Suositellut

Uusimmat