Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ulkoistaa perustietotekniikkansa Istekille
Ulkoistuksessa Istekille siirtyy kesäkuun alussa 36 sairaanhoitopiirin työntekijää perustietotekniikkapalvelujen tuotannosta.
IT Insider toimitus
23.2.2022

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin (PPSHP) valtuusto päätti ulkoistaa perustietotekniikkansa tuotannon Istekille kesäkuun alusta alkaen.

Kuntien ja kuntayhtymien omistama SOTE-alan tietotekniikkapalveluja tarjoava Istekki ottaa hoitaakseen sairaanhoitopiirin päätelaitteet, ICT-infranm tietoliikennepalvelut, käyttäjätuen sekä tuotannon ja suunnittelun osasta tietojärjestelmiä.

PPSHP:n mukaan ulkoistuksella tavoitellaan ICT-osaamisen turvaamista Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä ja jatkossa myös koko Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella.

Sairaanhoitopiirin omaksi toiminnaksi jäävät merkittävien ICT-linjausten valmistelu, ICT-kulujen budjetointi, kustannusten seuranta ja sisäinen laskutus. ICT-palveluiden järjestäminen sisältäen toimittajayhteistyön ja käyttäjien palvelutarpeiden hallinnan säilyvät myös tietohallinnon tehtävinä.

Lisäksi tavoitteena on kehittää oman henkilöstön taitoja toiminnan digitalisoinnissa.

Ulkoistuksen taustalla on Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen valmistelu. Se vaatii laajoja ICT-muutoksia ja uusien palveluiden käyttöön ottoja ennen toiminnan käynnistymistä tammikuussa 2023. Hyvinvointialueen ICT-palvelut rakennetaan monilta osin PPSHP:n palveluiden pohjalle.

PSSHP:n tietohallintojohtaja Ilkka Haatajan mukaan PPSHP:n oman tietohallinnon toimintamallit ja organisaatio suunnitellaan liiketoiminnan siirron jälkeen sellaisiksi, että ne ovat mahdollisimman hyvin yhteensopivia tulevan hyvinvointialueen tietohallinnon toimintojen kanssa.

Suositellut

Uusimmat