Oulu sai kaksi 6g-professuuria
Yrityslahjoituksena saadut professuurit auttavat Oulun yliopistoa kehittämään 6G-teknologiassa tarvittavien järjestelmäpiirien kehittämieen.
IT Insider toimitus
28.2.2023

Yrityslahjoituksena saadut professuurit auttavat Oulun yliopistoa kehittämään 6G-teknologiassa tarvittavien järjestelmäpiirien kehittämiseen.

Oulun yliopisto on avannut kaksi uutta professuuria 6g-teknologiassa tarvittavien järjestelmäpiirien kehittämiseen. Yliopisto sai viisivuotiset professuurit Nokian, Nordic Semiconductorin, MediTekin ja Oulun kaupungin tuella.

Professuurit on suunnattu järjestelmäpiirien (System on Chip) suunnittelun tutkimiseen ja kehittämiseen. Professorit ovat aloittaneet tehtävissään. Lauri Koskinen on palkattu Piirit ja järjestelmät -tutkimusyksikköön (CAS, Circuits and Systems) ja Zaheer Khan langattoman tietoliikenteen keskukseen (Centre for Wireless Communications).

”Oulun ICT-ekosysteemi on ollut maailman johtavia langattoman teknologian luomisessa 3G-, 4G- ja 5G-verkkoihin.Nyt olemme edelläkävijä 6G:ssä, joka muuttaa maailmaa jälleen luultavasti jopa enemmän kuin aiemmat matkapuhelinsukupolvet ovat tehneet. Siru- ja piiriteknologian järjestelmät mahdollistavat 5G:n laajaan käyttöön nyt ja tekevät saman myös 6G:ssä 2030-luvulla”, sanoo professori Markku Juntti Oulun yliopiston langattoman tietoliikenteen keskuksesta.

Kuvassa professori Zaheer Khan. Kuva: Oulun yliopisto

Suositellut

Uusimmat