OpenAI:n uusin Sora-työkalu jauhaa tekstistä videoita
Testikäytössä toistaiseksi oleva Sora tekee realistisia 1080p-resoluution videoita luonnollisen teksin kehotteilla. Tulokset ovat lupaavia, vaikka tekoälyn puutteet näkyvätkin vielä.
IT Insider toimitus
16.2.2024

Tekoäly-yhtiö OpenAI julkaisi uuden Sora-työkalun videoiden tekemiseen. Tällä hetkellä rajatussa testikäytössä ja tietoturvatutkijoiden syynissä oleva Sora pystyy luomaan fotorealistisia videoita tekstikehotteiden pohjalta.

OpenAI:n esittelemiä demovideoita voi käydä katsomassa osoitteesa https://openai.com/sora

Alla oleva video Kalifornian kultaryntäyksestä on Soran tekemä.


Video on luotu kehotteella: Historical footage of California during the gold rush.

Ensivaikutelma on todella lupaava. Videot näyttävät hienoilta. Osa toki näyttää enemmän tietokonepeliltä kuin toiset. Mutta tästä huolimatta videoiden luominen yksinkertaisilla kirjoitetuilla pyynnöillä on todella lupaavaa.

Kilpailijoita on jo ollut saatavilla. Esimerkiksi Googlella ja Runway-startupilla on omat tekstistä videoksi -työkalunsa. OpenAI:n mukaan Sora erottuu kilpailijoista juuri fotorealismilla. Videoista ei välttämättä tajua, että ne ovat tekoälyn tuottamia.

Toki tekoälyn rajatkin näkyvät, eikä videoita tarvitse katsoa kovinkaan tarkasti löytääkseen puutteita. Tuotteen ei kuitenkaan tarvitse kehittyä paljoakaan, jotta sille löytyy paljon käyttötapauksia. Videota testannut Wired oli erityisen vaikuttunut tehtyjen videoiden kuvauksellisesta laadusta. Kamera ei vaikuta olevan paikallaan vaan videoissa on kuvauksellista ”näkemystä.”

OpenAI ei ole vielä kertonut, milloin palvelu tulee yleisesti saataville tai edes sitä, milloin testikäyttö laajenee.

Suositellut

Uusimmat