OpenAI-saaga jatkuu – Sam Altman palaa yhtiön johtoon
Yhtiön tiedotteen mukaan Altman ja OpenAI ovat päässeet periaatesopimukseen, jossa Altman palaa yhtiöön ja samalla hallitus menee vaihtoon.
Mikko Torikka
22.11.2023

Viime perjantaina alkanut start-up-saippuaooppera ChatGPT:n kehittäneen OpenAI:n kanssa sai jälleen uuden käänteen. Yhtiön perustaja ja entinen toimitusjohtaja Sam Altman palaa yhtiön johtoon. Samalla OpenAI:n hallitus vaihtuu.

Altman sai OpenAI:n hallitukselta perjantaina yllätyspotkut luottamuspulan vuoksi. Toimitusjohtajaksi ehdittiin nimittää ensin viikonlopun ajaksi yhtiön teknlogiajohtaja Mira Murati ja maanantaina pesti siirtyi Twitchin entiselle toimitusjohtajalle Emmet Shearille. Samaan aikaan maanantaina Microsoft ehti palkata Altmanin palvelukseensa.

Tilanne jatkui OpenAI:lle hankalana, koska yli 700 yhtiön 770 työntekijästä uhkasi irtisanoutua, jos Altman ei palaa yhtiöön. Myös toimitusjohtajaksi nimitetty Emmet Shear uhkasi The Vergen mukaan lähteä samalla, mikäli Altmanin potkuille ei anneta riittäviä perusteluja. Samaa vaativat hallitukselta myös yhtiöön sijoittaneet tahot.

Myös Altmania voimakkaasti kritisoinut hallituksen jäsen Ilya Sutskever ehti jo vaihtaa mielipidettään ja siirtyi takaisin Altmanin leiriin ennen paluu-uutista.

Nyt uuteen hallitukseen ovat tulossa Bret Taylor, Larry Summers ja Adam D’Angelo. D’Angelo oli myös edellisessä hallituksessa ja hänen roolinaan on The Vergen mukaan varmistaa, että siirtymä sujuu mahdollisimman hyvin. Jatkossa hallitusta on tarkoitus laajentaa yhdeksänhenkiseksi. OpenAI:n iso sijoittaja Microsoft saanee paikan hallituksesta, kuten myös Sam Altman.

Kuva: Sam Altman  CC BY 2.0 (Photo by Steve Jennings/Getty Images for TechCrunch)

Suositellut

Uusimmat