OpenAI jatkaa johtokuntansa uudistamista – kolme uutta nimeä ja yksi tuttu kasvo
Uudet johtokunnan jäsenet ovat kokeneita ja älykkäitä johtajia eri urataustoilla varustettuna. Eräs nimitetyistä jäsenistä on yrityksen toimitusjohtaja Sam Altman.
Max Lehtinen
10.3.2024

OpenAI:n toimitusjohtaja Sam Altman palaa yrityksen hallitukseen ja samalla johtokuntaan astuu kolme uutta jäsentä, OpenAI kertoo blogissaan.  

Upouudet johtokunnan uudet jäsenet ovat globaalilla johtokokemuksella varustetut Sue Desmond-Hellmann, Nicole Seligman ja Fidji Simo.

Desmond-Hellmann on bioteknologia-alalla työskennellyt onkologi ja Bill & Melinda Gates -säätiön entinen toimitusjohtaja. Seligman on menestynyt juristi, jolla on regulaatioon liittyvää kokemusta ja siteitä Yhdysvaltojen hallintoon.

Simolla taas on laaja kokemus kuluttajateknologian alalta sekä tuotekehityksen että markkinoinnin saralla. Hän pyrkii tällä hetkellä innovoimaan lääketiedettä Metrodora-säätiön monitieteellisen lähestymistavan avulla. 

Ennen uusia nimityksiä johtokunnassa istui kolme jäsentä nykyisen seitsemän sijasta. Vain yksi johtokunnan nykyisistä jäsenistä – Quoran perustaja Adam D’Angelo – on samaa kaartia, joka savusti Altmanin ulos marraskuussa

OpenAI palkkasi lopulta asianajotoimisto WilmerHalen tekemään sisäisen tutkinnan Altmanin erottamisesta. Tutkinnan mukaan luottamuspulasta johtunut erottaminen ei ollut perusteltu, vaikka lakia ei rikottukaan. 

WilmerHalen raportin mukaan johtokunta ei ollut odottanut Altmanin erottamisen tekevän yrityksestä ”epävakaan”.

Yritys on sanonut muuttavansa käytäntöjään estääkseen vastaavan fiaskon tapahtumisen tulevaisuudessa. 

Eräs muutos on ollut esimerkiksi Altmanin sijoituskohteiden eturistiriidan selvittäminen, kertoo Reuters.

Nykyinen hallitus sanoo luottavansa Altmaniin täysin.

Suositellut

Uusimmat