OP Ryhmä siirtyy kattavasti Microsoftin pilveen
Finanssitalo OP siirtyy hyödyntämään Microsoftin Suomeen rakennettavia konesaleja ja samalla yhtiön pilvipalveluja, kuten Azurea. Pilvisiirtymä on OP:lle merkittävä investointi uuteen teknologiaan, IT-osaamiseen ja toimintatapaan.
IT Insider toimitus
23.8.2023

OP Ryhmä keskittää IT-palvelunsa jatkossa Microsoftin Azure-pilviekosysteemiin. Finanssitalo hyödyntää Microsoftin Suomeen rakenteilla olevia konesaleja, jolloin palvelut sijaitsevat Suomen maaperällä.

Pilvisiirtymä on OP:lle merkittävä investointi uuteen teknologiaan, IT-osaamiseen ja toimintatapaan.

OP:n mukaan pilvisiirtymän myötä ryhmä voi mukautua nopeammin digitalisoituvaan maailmaan.

”Visiomme on olla johtava ja vetovoimaisin finanssiryhmä Suomessa. Toimiminen finanssialan edelläkävijänä ja uudistajana on osa visiomme toteuttamista. Käyttämällä Suomessa sijaitsevia datakeskuksia voimme olla mukana edistämässä Suomen digikasvua ja samalla kehittämässä suomalaista innovaatiotoimintaa”, sanoo OP Ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio.

”OP Ryhmän pilvisiirtymä on merkittävä askel sekä finanssisektorille että koko suomalaiselle yhteiskunnalle. Lähivuosina Uudellemaalle valmistuva datakeskusalueemme tuo Microsoftin pilvipalvelut entistä lähemmäksi suomalaisia. Päästöttömällä sähköllä toimivat ja hukkalämmön avulla kaukolämpöä tuottavat datakeskuksemme tarjoavat erittäin lyhyen vasteajan ja mahdollisuuden tallentaa ja käsitellä dataa Suomen maaperällä”, sanoo Microsoft Oy:n toimitusjohtaja Mervi Airaksinen.

Yhtiöt lupaavat tiedotteessaan, että pilvisiirtymä parantaa OP:n kykyä toruja verkkorikollisuutta sekä reagointia tietoturvauhkiin.

Lisäksi palvelukehitys nopeutuu. ”Pilvisiirtymä Microsoft Azure -ympäristöön mahdollistaa uusien palveluiden ja sovellusten tuomisen asiakkaiden käyttöön aiempaa nopeammin. Myös asiointi nopeutuu ja yksinkertaistuu, asiakkaan kannalta olennaiset tiedot välittyvät järjestelmissämme tehokkaammin”, sanoo OP Ryhmän teknologia- ja kehitysjohtaja Kasimir Hirn.

Pilvisiirtymä edistää OP:n palveluiden toimintavarmuutta ja selkeyttää erilaisten palveluiden hallintaa. Siirtymän myötä OP kyky reagoida esimerkiksi palveluiden kysynnän nopeisiin muutoksiin paranee.

”Pilvisiirtymän mahdollistama suurien datamäärien tehokkaampi käsittely tekee mahdolliseksi muun muassa tekoälyn soveltamisen OP:n palveluiden tarjonnassa. Hyödyntämällä laajaa tietovarantoamme aiempaa tehokkaammin voimme kehittää yhä parempaa asiakaskokemusta ja -palvelua asiakkaidemme erilaisiin tarpeisiin”, Hirn sanoo.

Kuva: Arto Alanenpää CC-BY-SA 4.0

Suositellut

Uusimmat