Online-kyselytalo Webropol suuntaa pörssiin Katri Perälän johdolla
Uusi toimitusjohtaja Perälä siirtyy Webropolille DNA:lta. Tavoitteena on listata yhtiö 3-5 vuoden kuluttua.
IT Insider toimitus
10.1.2023

Online-kyselytyökaluja kehittävä Webropol on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajakseen Katri Perälän. Perälä siiryy yhtiöön DNA:n liiketoimintajohtajan tehtävästä.

Aiemmin Perälä on työskennellyt muun muassa Microsoftilla, Nokialla ja TeliaSoneralla sekä Suomessa että ulkomailla.

Webropolin nykyinen toimitusjohtaja, omistaja ja yrityksen perustaja Erik Romar siirtyy pois päivittäisestä operatiivisesta toiminnasta hallituksen puheenjohtajaksi.

”Haluamme kansainvälistyä, mikä edellyttää vahvistusta yrityksen ulkopuolelta”, Webropolin perustaja Erik Romar sanoo. “Haimme henkilöä, jolla on vahva koulutus ja kansainvälisen sekä tietoteknisen työkokemuksen lisäksi vahvaa myyntijohtamisen kokemusta. Orgaanisen kasvun lisäksi tähtäimessä on kasvaa myös toiminnan- tai yritysostojen kautta sekä listautuminen 3–5 vuoden kuluttua.”

”Olen todella innoissani, että pääsen uudessa tehtävässäni valmistelemaan Webropolia pörssikuntoon ja rakentamaan kansainvälistä kasvua erittäin ammattitaitoisen ja osaavan tiimin kanssa”, sanoo Webropol Groupin uusi toimitusjohtaja Katri Perälä. ”Näinä muutoksen ja epävarmuuden aikoina on entistä tärkeämpää, että yritykset voivat tehdä tietoon pohjautuvia päätöksiä organisaation ja liiketoimintojen kehittämiseksi. Webropolin palvelut mahdollistavat tehokkaan tiedolla johtamisen”, Perälä toteaa.

Erik Romar perusti Webropolin vuonna 2002 Helsingin Haagassa toimistoksi muutetussa elokuvateatterissa. Hänellä oli tarve saada asiakaskunnalta nopeammin ja monipuolisemmin tietoa yritystensä toiminnan kehittämiseksi. Webropol on markkinajohtaja Suomessa, ja palvelulla on yli 70 000 käyttäjää eri puolilla maailmaa. Yrityksen liikevaihto oli viime vuonna yli 5 miljoonaa euroa, josta Suomen osuus on yli 60 prosenttia.

Perälä on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja EMBA.

Suositellut

Uusimmat