OnePlus ja Oppo käyttivät Nokian patentteja luvatta – oikeus lopetti myynnin Saksassa
Päätöksen vaikutukset koko EU-alueelle ovat vielä näkemättä. Saksan markkinat ovat olleet etenkin OnePlus-brändille tärkeät.
IT Insider toimitus
09.8.2022

OnePlus- ja Oppo-älypuhelinten taustalla oleva kiinalainen sopimusvalmistaja Oppo on saanut Saksassa tuomion Nokian patenttien käyttämisestä ilman lisenssimaksujen maksamista.

Tuomio koskee Nokian kehittämiä 5G-teknologioita, joita Oppo on käyttänyt päätöksen mukaan luvatta. Oikeus määräsi, että Oppon pitää lopettaa puhelinten myynti Saksassa, kertoo uutissivusto 9to5Google.

Nokilalla ja Oppolla on ollut sopimus patentoidun teknologian käytöstä vuodesta 2018 alkaen, mutta sen voimassaolo loppui viime vuonna.

Oppo on yrittänyt valittaa päätöksestä, jottei se joutuisi lopettamaan puhelinten myyntiä tärkeällä Saksan markkina-alueella. Tällä hetkellä näyttää siltä, että se on ainakin toistaiseksi lopettanut myynnin Saksasa.

Patenttikiista ei rajoitu vain Saksan markkinoille. Vielä on epäselvää, millainen OnePlus- ja Oppo-puhelinten tulevaisuus on muualla EU-alueella. Joka tapauksessa myynnin jatkuminen vaatii sen, että Oppo ja Nokia pääsevät yhteisymmärrykseen lisensoinnista ja korvauksista.

Kuva Tingey Injury Law Firm Unsplash

Suositellut

Uusimmat