OmaVeroon tulee käyttökatko – kiireelliset asiat kannattaa hoitaa nyt
Verohallinnon asiointiportaali OmaVero on poissa käytöstä 18.11. kello 15.30 alkaen. Katko päättyy arvioidusti maanantaina 22.11. kello 12.00.
IT Insider toimitus
16.11.2021

Verohallinnon asiointiportaali OmaVero on poissa käytöstä 18.11. kello 15.30 alkaen. Katko päättyy arvioidusti maanantaina 22.11. kello 12.00. Käyttökatkon aikana OmaVeroon ei voi kirjautua eikä sen kautta voi hoitaa mitään veroasiaa.

Verohallinto suosittelee, että yksityishenkilöiden ja yritysten olisi syytä hoitaa mahdolliset veroasiat ennen katkoa. Verohallinnon asiakaspalvelu toimii myös rajoitetusti perjantaina 19.11. Chat ei ole käytössä ja puhelinpalvelu sekä toimistot palvelevat rajoitetusti. Pääsyä verotustietoihin ei ole eikä veroasioita voi hoitaa. Asiakaspalvelusta saa yleisneuvontaa ja toimistoissa otetaan vastaan asiakirjoja. Verohallinto kehottaa hoitamaan mahdolliset tiedossa olevat veroasiat jo ennen katkoa.

Käyttökatkon aikana ei esimerkiksi ole mahdollista tilata verokorttia tai maksaa veroja. Myös api-rajapinnat ovat kiinni sunnuntaihin 21.11. kello 17.00 saakka.
Päivityksen myötä OmaVeron ulkoasu uudistuu ja käytettävyys paranee. Korjauksia on tehty myös palvelun saavutettavuuteen. Mm. usein esitetty toive mobiilikäytöstä on nyt toteutettu, ja jatkossa OmaVero toimii aiempaa paremmin mobiililaitteilla, kuten älypuhelimella tai tabletilla.

Suositellut

Uusimmat