Nvidialla ennätyksellinen 15 miljardin kvartaalitulos – Huang: “Kysyntä jatkuu”
Nvidia hyötyy tekoälybuumista enemmän kuin kukaan, sillä se tarjoaa kehitykseen ja käyttöön vaadittavat prosessorit.
Max Lehtinen
23.5.2024

Nvidia ylitti jälleen analyytikkojen odotukset ja raportoi 26 miljardin dollarin (24 miljardin euron) liikevaihdon huhtikuussa loppuneella kvartaalilla.

Liikevaihdosta suurin osa, 22,6 miljardia dollaria, on liitettävissä uusien datakeskusten rakentamiseen tai laajentamiseen, mikä on hyvin linjassa tällä hetkellä tulikuuman laskentatehomarkkinan kanssa.

Yrityksen nettotulos viimeisimmällä kvartaalilla oli 14,9 miljardia dollaria, mikä oli yli seitsenkertainen tulos viime vuoden 2,0 miljardiin dollariin verrattuna.

Tekoälykehitys ja -käyttö vaativat valtavat määrät grafiikkaprosessoreita, joista kehittyneimmät ovat Nvidian valmistamia. 

”Pilvipalvelujen tarjoajien lisäksi generatiivisen tekoälyn käyttö on laajentunut internet-yrityksiin, yritysmaailmaan, itsenäisen tekoälyn markkinoille, autoteollisuuteen ja terveydenhuoltoon, mikä on luonut useiden miljardien dollarien vertikaalisia markkinoita”, Nvidian toimitusjohtaja Jensen Huang sanoo. 

Huangin mukaan kysyntää on tällä hetkellä enemmän kuin yritys voi tarjota. Hän uskoo, että kysynnän kasvun tahti hidastuu, mutta kysynnän määrä itsessään jatkaa nousujohteisena. 

Tulosraporttinsa yhteydessä Nvidia ilmoitti jakavansa nykyiset osakkeensa osiin suhteessa 10:1, mikä tekee uuden osakkeen hinnaksi noin sata dollaria tuhannen sijaan. 

Nvidian markkina-arvo on tällä hetkellä noin 2,5 biljoonaa dollaria, mikä tekee siitä maailman kolmanneksi arvokkaimman yrityksen heti Microsoftin ja Applen jälkeen.

Suositellut

Uusimmat