Nvidiaa piinannut hakkeriryhmä hyökkäsi mahdollisesti myös Samsungin kimppuun
Samsungin mukaan hyökkäyksessä paljastui yhtiön lähdekoodia, jolla operoidaan yrityksen Galaxy-puhelimia. Yritys ei tunnistanut hyökkääjää, mutta teosta epäillään LAPSUS$-hakkeriryhmää.
Kalle Keinonen
08.3.2022

Elektroniikkajätti Samsungin tietoja paljastui kyberhyökkäyksen seurauksena, yhtiö kertoi maanantaina. Samsungin mukaan hyökkääjät pääsivät käsiksi Galaxy-älypuhelimien lähdekoodiin. Aiheesta kertoo mediayhtiö Bloomberg.

Korealainen elektroniikkajätti ei ole vielä tunnistanut hyökkääjää. Hyökkäyksen takana saattaa kuitenkin olla LAPSUS$-nimellä kulkeva hakkeriryhmä, joka varasti viime viikolla grafikkasuoritinjätti Nvidialta patentoitua dataa ja julkaisi sitä nettiin.

Epäilykset LAPSUS$-ryhmän osallisuudesta heräsivät viime perjantaina, kun ryhmä julkaisi Telegram-kanavalleen tiedoston ja väitti sen sisältävän Samsungin luottamuksellista lähdekoodia laitteiden turvallisuuteen liittyvistä ominaisuuksista. Lisäksi tiedosto sisälsi Samsungin älypuhelimen biometrisen todennuksen algoritmeja sekä esilataajan lähdekoodia.

Samsungin tiedottajan mukaan Samsung korjaa parhaillaan mahdollisia tietoturvauhkia ja hyökkäys ei kohdistunut yhtiön asiakkaiden dataan. Yritys uskoo, ettei hyökkäys vaikuta sen liiketoimintaan tai asiakkaisiin.

Suositellut

Uusimmat