Norjalainen DNV ostaa Nixun
Kauppahinta on noin 98 miljoonaa euroa. Ostotarjous sisältää 67 prosentin preemion Nixun edellispäivän päätöskurssiin verrattuna.
IT Insider toimitus
16.2.2023

Norjalainen laadunvarmistus- ja riskienhallintapalveluiden tarjoaja DNV on tehnyt julkisen ostotarjouksen kyberturvayhtiö Nixusta.

DNV:n tarjous koskee kaikkia Nixun osakkeita. Kauppahinta on 13 euroa osakkeelta, mikä on noin 67 prosenttia korkeampi kuin Nixun viimeisin osakkeen noteeraus pörssissä 15.2. Kokonaiskauppahinta on noin 98 miljoonaa euroa.

Nixun hallituksen jäsenet suosittelevat yksimielisesti tarjouksen hyväksymistä. Ostotarjouksen mukainen tarjousaika alkaa arviolta 28.2. ja päättyy 17.4.

Tietyt Nixun suurimmat osakkeenomistajat ja johtoryhmän jäsenet ovat sitoutuneet hyväksymään tarjouksen. Nämä sitoumukset edustavat noin 22,3 prosenttia kaikista yhtiön osakkeista ja 43,8 prosenttia kaikista optio-oikeuksista.

DNV:n hallituksen puheenjohtaja Remi Eriksenin mukaan DNV on asettanut kyberturvallisuuden kasvustrategiansa ytimeen.
”Yhdessä Nixun kanssa meillä on innostava tilaisuus vaikuttaa entistä enemmän asiakkaidemme digitalisoitumisesta aiheutuviin riskeihin”, Eriksen sanoo.

Nixun hallituksen puheenjohtaja Jari Niska kertoo, että yhtiö on pohtinut strategiatyössään useita erilaisia vaihtoehtoja tulevaisuuden suhteen.

”Näistä vaihtoehdoista näimme DNV:n antavan meille parhaan perustan tulevaisuuden kasvulle tähdätessämme Euroopan johtavaksi kyberturvallisuuspalveluiden tarjoajaksi”, Niska kertoo.

Kuva: Nixu

Suositellut

Uusimmat