Nixun myynti Norjaan etenee – toimitusjohtaja Teemu Salmi DNV:n kyberjohtajaksi
Tietoturvayhtiö Nixun toiminnot yhdistyvät kaupan myötä DNV nykyisten kyberturvaliiketoimintojen kanssa. Teemu Salmi ryhtyy vetämään yhdistettyä 500-henkistä asiantuntijatiimiä.
IT Insider toimitus
21.6.2023

Norjalainen DNV omistaa nyt yli 93 prosenttia tietoturvayhtiö Nixun osakkeista. Kaupan viimeistelyn jälkeen Nixu poistuu pörssistä ja yhtiö yhdistetään osaksi DNV:n nykyisiä kyberturvatoimintoja. Nixun ja DNV:n asiantuntijoiden lisäksi uudessa tiimissä on vuonna 2021 ostetun Applied Riskin asiantuntijat.

Nixun toimitusjohtaja Teemu Salmi siirtyy tämän kyberturvallisuusyksikön johtoon. Asiantuntijatiimi tulee turvaamaan vaativia IT- ja teollisuusvalvonnan järjestelmäympäristöjä ja rakentamaan liiketoiminnan sietokykyä monilla eri toimialoilla. Tiimillä on toimipaikkoja Norjassa, Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Alankomaissa, Saksassa ja Romaniassa. Sen toiminta-alueena on koko Eurooppa.

”Tämä on jännittävää aikaa. Olemme luomassa johtavaa eurooppalaista kyberturvallisuusyritystä yli 500 kyberturvallisuusalan ammattilaisen voimin ja läpi monien eri toimialojen. Tällä laajuudella pystymme tuomaan entistäkin enemmän arvoa asiakkaillemme ja olemaan poikkeuksellinen työskentely-ympäristö kyberturvallisuusalan ammattilaisille. DNV ja Nixu eivät vain yhdistä voimiaan, vaan tulemme työskentelemään yhteistyössä asiakkaidemme ja turvallisuusyhteisön kanssa edistääksemme innovaatiota ja alan parhaita käytäntöjä, jotta voimme varmistaa liiketoiminnan sietokyvyn ja turvata yhteiskuntaa,” Teemu Salmi

Salmi aloitti Nixun johdossa vuonna 2022. Sitä ennen hän työskenteli Stora Ensolla muun muassa digijohtajana ja lisäksi Stora Enson omistaman älykkäisiin pakkausratkaisuihin keskittyvän kasvuyrityksen toimitusjohtaja. Tivi-lehden asiantuntijaraati valitsi Salmen vuoden 2020 tietohallintojohtajaksi.

DNV on aloittanut jälkikäteisen tarjousajan, jossa Nixun loputkin osakkeenomistajat voivat tarjota osakkeitaan ostettavaksi 26.6.2023 klo 16.00 mennessä. DNV on aloittanut Suomen osakeyhtiölain mukaisen lunastusmenettelyn hankkiakseen omistukseensa kaikki jäljellä olevat Nixun vähemmistöosuudet ennen kuin se hakee Nixun poistamista Nasdaq Helsingin pörssilistalta.

Suositellut

Uusimmat