Netflix näytti epäilijöille kasvua
Suoratoistojätti Netflix on ollut helisemässä kasvavan kilpailun keskellä. Nyt yhtiö esitti tulosluvut, jotka päihittivät odotukset. Käyttäjämäärän kasvu oli yli kaksinkertainen ennustuksiin nähden.
IT Insider toimitus
19.10.2022

Suoratoistojätti Netflix on saanut parin viime vuoden aikana terävää kilpailua esimerkiksi Disneyn, Amazonin ja HBO:n suunnalta. Jossain vaiheessa näytti, että Netflix on pulassa uusien toimijoiden kanssa, mutta yhtiö näytti, ettei ainakaan luovu taistelutta.

Netflix julkisti osavuosituloksen heinä-syyskuulta, jossa yhtiö päihitti ennusteet kirkkaasti. Erityisen positiivista yhtiön kannalta oli se, että tilaajamäärä kasvoi 2,41 miljoonalla aikaisemmin arvioidun miljoonan sijaan.

Suurin opsa kasvusta tuli Aasian-Tyynenmeren alueelta. Siellä nettokasvu oli 1,43 miljoonaa tilaajaa. Sen sijaan Yhdysvallat ja Kanada ovat markkinana jo varsin täynnä, kasvua tuli 100 000 käyttäjän verran. Euroopassa kasvua tuli 568 00 tilaajan verran.

Koko kuluneen vuoden osalta Netflix on saanut 1,2 miljoonaa uutta tilaajaa. Kasvu on syntynyt pelkästään Aasian ja Tyynenmeren alueella. Muilla toiminta-alueilla tilaajamäärä on ollut koko vuoden osalta laskeva. Mutta kolmannen neljänneksen käänne vaikutta hyvältä myös muilla Netflixin toiminta-alueilla.

Netflix on pyrkinyt laajentamaan tulovirtojaan ja tarjontaansa kuukausimaksulisen ohjelmasisällön ulkopuolelle. Yhtiö on perustanut ja ostanut pelistudioita, muun muassa Helsingissä on nyt kaksi Netflixin studiota. Lisäksi yhtiö aloittaa edullisemman palvelun, jossa katsojille näytetään mainoksia.

Suositellut

Uusimmat