Musk yrittää puristaa Twitteristä tehoja rautaisella kurilla
Twitterin uusi omistaja Elon Musk patistaa kaikki Twitterin työntekijät konttorille vähintään 40 tunniksi viikossa. Keskijohdon alaisten määrää kasvatetaan ja heille tulee koodauspakko. Sekavasti sujuneiden irtisanomisten seurauksena yhtiöstä lähtee koko ajan lisää ihmisiä.
IT Insider toimitus
11.11.2022

Viime viikon joukkoirtisanomisten jälkeen Twitter on pysynyt otsikoissa. Nyt Elon Muskin johdolla yhtiön uusin HR-tempaus on pakottaa kaikki työntekijät konttorille. Etätyöt loppuvat ja yhtiö odottaa, että toimistolla työskennellään vähintään 40 tuntia viikossa. Musk voi henkilökohtaisesti myöntää poikkeusluvan. Asiasta uutisoi muun muassa Bloomberg.

Lisäksi Musk motivoi työntekijöitään sähköpostissaan muun muassa kertomalla, että yhtiötä uhkaa konkurssi, mikäli kuluja ei saada leikattua ja liikevaihtoa kasvatettua esimerkiksi maksullisilla palveluilla.

Muutokset eivät jää pelkästään konttorille paluuseen. Teknologiablogi Pragmaticengineerin Gergely Orosz kirjoitti, että muun muassa keskijohdon vaatimuksia kiristetään huomattavasti.

Keskijohdolla pitää jatkossa olla vähintään 20 alaista ja heidän pitää käyttää vähintään 20 prosenttia työajastaan koodaamiseen. Ohjeet ovat linjassa Muskin johtamien Teslan ja SpaceX:n kanssa.

Pysyvästä etätyöstä toimistoaikaan

Etätyön päättyminen on herättänyt henkilöstössä hämmennystä. Twitter aloitti pysyvän etätyömallin vuonna 2020 ja yhtiö on palkannut sen jälkeen paljon ihmisiä, jotka työskentelevät sopimuksen mukaan täysin etänä.

Joukkoirtisanomisten jälkeen yhtiö huomasi nopeasti, että osa henkilöistä olikin tarpeellisia ja alkoi pyytää heitä takaisin töihin. Oroszin tietojen mukaan takaisinkutsutuista vain harva on tarttunut tarjoukseen. Sen sijaan iso joukko työntekijöitä on päättänyt lähteä yhtiöstä vapaaehtoisesti.

Kuva: Runner1982 (CC BY-SA 4.0)

Suositellut

Uusimmat