Musk nimitti Twitterille uuden toimitusjohtajan
NBCUniversalin mainosliiketoiminnan johtaja Linda Yaccarino on nimitetty Twitterin vetäjäksi.
Max Lehtinen
14.5.2023

Elon Musk on löytänyt Twitterille uuden toimitusjohtajan NBCUniversalilta. Yhtiön mainosmyynnin johtaja Linda Yaccarino siirtyy Twitterin palvelukseen kuuden viikon sisällä. Yaccarino on irtisanoutunut NBCUniversalilta ja hänen työvelvoitteensa päättyi välittömästi.

Viime vuoden lopulla Musk sanoi, että uuden toimitusjohtajan ”täytyy pitää kivusta paljon”.

Lokakuussa Musk twiittasi “Vox Populi Vox Dei” eli “kansan ääni on Jumalan ääni”. Myöhemmin joulukuussa hän teki Twitter-kyselyn, jossa äänestettiin, tulisiko hänen jatkaa toimitusjohtajan tehtävässä. Enemmistön äänestettyä kyllä, hän twiittasi eroavansa toimitusjohtajan paikalta heti, kun löytäisi jonkun ”tarpeeksi hölmön ottamaan työn vastaan”.

Musk osti Twitterin syksyllä, koska koki sovelluksen tärkeäksi ihmiskunnan tulevaisuudelle. Muskin mukaan hänen suunnitelmansa Twitterille, jonka hän nimesi X Corpiksi, on tehdä siitä vapaan keskustelun alusta tuleville sukupolville.

Muutama viikko yrityskaupan jälkeen hän sanoi olevansa insinööri eikä tosiasiassa haluaisi johtaa mitään yritystä. Nyt toimitusjohtajan nimittämisen yhteydessä Musk sanoi twiitissään, että hänen roolinsa siirtyy “X/Twitterin” neuvonantajaksi ja teknologiajohtajaksi.

AP Newsin mukaan Twitteriä arvioivat analyytikot suhtautuivat uutiseen myönteisesti. Twitterin mainosliiketoiminta on kärsinyt Muskin vallan alla, vaikka miljardööri kertoi BBC:lle viime kuussa, että yhtiö on nyt ”suunnilleen” voitolla.

Teslan osakkeet nousivat torstaina noin 2 prosenttia Muskin ilmoituksen jälkeen. Yhtiön osakkeenomistajat ovat olleet huolissaan siitä, kuinka paljon hänen huomiostaan kuluu Twitteriin.

Ylipäätään Muskin kausi Twitterin johdossa on ollut kaoottinen, ja hän on antanut useita peruttuja lupauksia. Hän aloitti ensimmäisenä päivänään erottamalla yhtiön ylimmän johdon ja sen jälkeen noin 80 prosenttia sen henkilökunnasta. Hän on muuttanut alustan todentamisjärjestelmää ja vähentänyt sisällön sensuuria, mistä hän on saanut julkisesti paljon kritiikkiä.

Linda Yaccarino. Kuvalähde: Wikimedia Commons James Tamim CC BY 3.0

Suositellut

Uusimmat