Musk ei halua enää maksaa Googlelle pilvipalveluista
Twitter kieltäytyy maksamaan laskujaan Googlen tarjoamista pilvipalveluista, kertoo Platformer-lehti. Palveluiden loppuminen voi vähentää Twitterin turvallisuutta.
Max Lehtinen
13.6.2023

Platformer-lehden raportti kertoo, että Elon Muskin luotsaama Twitter on kieltäytynyt maksamasta laskujaan Googlelle tämän tarjoamista pilvipalveluista. 

Google uhkaa katkaista Twitterin käyttöoikeudet 30. kesäkuuta sopimuksen päättyessä mikäli yhtiöt eivät löydä sopuratkaisua.

Ennen kuin Elon Musk osti Twitterin viime vuonna, Twitter sitoutui Googlen kanssa monivuotiseen sopimukseen pilvipalveluiden ostamisesta. 

Twitterillä on myös omat pilvipalvelimensa, mutta se on ulkoistanut monia infrastruktuurinsa osa-alueita Amazonin ja Googlen pilvialustoille. 

Twitterin ja Google vanha pilvipalvelusopimus erääntyy uusittavaksi kesäkuun aikana. 

Sopimuksessa Twitter ulkoistaa muun muassa roskapostin torjuntaa, haitallisen sisällön poistamista ja Twitter-tilien suojaamista Googlelle, Platformerin raportissa kerrotaan. 

The Information uutisoi maaliskuussa Twitterin kieltäytyneen maksamasta myös Amazonille tämän pilvipalveluista. Samassa uutisessa kerrottiin Twitterin uudelleenneuvottelevan nykyistä pilvipalvelusopimustaan Googlen kanssa.

Platformerin mukaan Google-laskujen maksamatta jättäminen voi johtaa bottien ja haitallisen sisällön, kuten lapsiin kohdistuvan seksuaalisen materiaalin, lisääntymiseen Twitterissä. 

Twitterin päätös on jatkoa Muskin pyrkimykselle vähentää yrityksen kustannuksia esimerkiksi irtisanomalla tuhansia työntekijöitä, nostamalla palveluhintoja ja lisäämällä Twitterin toiminnan omavaraisuutta. 

Kuva: Edgar

Suositellut

Uusimmat