Musk aikoo tuoda Twitterin takaisin pörssiin jo muutaman vuoden päästä
Twitterin ostaja Elon Musk on suunnitellut järjestävänsä Twitterille listautumisannin jo kolmen vuoden kuluttua kaupan toteutumisesta. Twitter-kaupan odotetaan toteutuvan tämän vuoden aikana.
Kalle Keinonen
04.5.2022

Viime viikolla Teslan toimitusjohtaja ja maailman rikkain mies Elon Musk ja Twitter sopivat, että Musk ostaa Twitterin 44 miljardin dollarilla. Suunnitelmissa on Twitterin vieminen pois pörssistä yksityiseksi yritykseksi.

Kauppa totutuu käteiskauppana: 21 miljardia dollaria ovat Muskin omia varoja loput ulkopuolista rahoitusta.

Nyt Elon Musk on avannut sijoittajille suunnitelmiaan. Aikomuksena hänellä on tuoda Twitter takaisin pörssiin jo muutaman vuoden päästä. Musk on suunnitellut järjestävänsä Twitterin listautumisannin kolmen vuoden kuluttua yhtiön ostamisesta, kertoo The Wall Street Journal.

Twitter-kauppa toteutuu todennäköisesti myöhemmin tänä vuonna. Toteutuminen edellyttää vielä Twitterin osakkeenomistajien ja asiamiesten hyväksynnän.

The Wall Street Journalin mukaan Musk on myös keskustellut pääomasijoittajien kanssa oman 21 miljardin osuutensa pilkkomisesta. Muun muassa Apollo Global Management -sijoitusyhtiö on harkinnut liittyvänsä kauppaan.

Musk on kuvaillut itseään sananvapauden vahvana kannattajana. Kaupan toteutumisen jälkeen hän aikoo todennäköisesti vähentää sovelluksen sisältöön liittyvää moderointia. Musk on myös puhunut viestien jälkikäteisestä editointimahdollisuudesta, josta hän piti myös äänestyksen Twitter-tilillään. 

Musk on myös sanonut, ettei hän välitä siitä, tekeekö hän rahaa kaupan avulla. 

Suositellut

Uusimmat