Microsoftin pilviasiakkaat saavat pian pidettyä datan Euroopassa
Vuoden 2023 alussa aloittava EU data boundary pitää huolen, ettei asiakasdata siirry Microsoftin palveluista EU:n ulkopuolelle. Seuraavissa vaiheissa palvelu laajenee muilla kriittisillä tiedoilla.
IT Insider toimitus
15.12.2022

Microsoft tuo EU-alueella oleville pilvipalveluidensa asiakkaille mahdollisuuden pitää kaikki asiakasdatan säilytys ja käsittely EU-alueella. 1. tammikuuta käynnistyvä EU data boundary kattaa kaikki Microsoftin yleisimmät palvelut: Azure, Microsoft 365:n Dynamics 365:n sekä Power BI:n.

Taustalla on EU:n entistä tarkempi tulkinta käyttäjätietojen suojaamiseen tarjoitetusta GRPD-asetuksesta. Tietojen siirtäminen Yhdysvaltoihin ei ole nykykäsityksen mukaan GDPR:n mukaista ja Microsoft muuttaa toimintaansa sen mukaan.

Microsoftin yksityisyysjohtaja Julie Brill kertoi Reutersille, että yhtiö laajentaa tiedojen säilytystä EU:ssa vaiheittain.

”Ensimmäisessä vaiheessa EU-alueen rajat koskevat asiaksdataa. Seuraavissa vaiheissa raja koskee myös kirjautumistietoja, palvelun käyttodataa ja muita vastaavia tietomassoja.”

Toinen vaihe on valmis vuoden 2023 lopussa ja kolmas vaihe vuonna 2024.

Microsoft on parhaillaan rakentamassa datakeskuksia Suomessa Espooseen, Kirkkonummelle ja Vihtiin.

Lue lisää:

Suositellut

Uusimmat