Microsoftin Copilot-tekoäly ymmärtää nyt suomen kieltä
Odotettu uudistus lisää tekoälyavustajan käyttökohteita. Suomen ohella Copilot sai 16 muun uuden kielen tuen. Esimerkiksi ruotsi, tanska ja norja ovat nyt tuettujen kielien joukossa. Yhtiö julkaisi myös joukon muita uudistuksia.
IT Insider toimitus
01.3.2024

Microsoftin tekoälyavustaja Copilot ymmärtää nyt virallisesti suomen kieltä. Jo aikaisemmin Copilotin kanssa on voinut tehdä joitain asioita suomeksi, mutta vastaukset ovat vaihdelleet suomen ja englannin välillä eikä ymmärrys ole aina ollut toivotulla tasolla.

Nyt suomen kieli ja 16 muuta uutta kieltä saavat virallisen tuen. Tuettujen kielien joukossa ovat myös muut pohjoismaiset kielet, sekä esimerkiksi portugali ja hollanti.

Kielituet tulevat käyttäjien saataville päivitysten yhteydessä maalis-huhtikuun aikana.

Monelle suomalaisyritykselle kielituki on ollut syynä tekoälyhankkeiden viivästyttämiselle, mutta nyt niilläkin on mahdollisuus lähteä tekoälykokeiluihin mukaan.

Microsoft julkaisi muutenkin pinon uudistuksia Copilotiin. Olemassaolevien toimintojen kehittämisen ohella yhtiö tuo tekoälyavustaja Copilot Financen talouden käyttöön sekä avustajat Stream-videopalveluun sekä Forms-kyselyohjelmaan.

Lue lisää Microsoftin blogista

Kuvassa Stream-videopalvelu ja tekoälyn luoma automaattinen tiivistelmä. Kuvalähde: Microsoft.

Suositellut

Uusimmat