Microsoft tuo ChatGPT:n palveluksi Azure-pilveen
ChatGPT:n ohella koko Azure-palvelussa oleva OpenAI-palvelu on nyt yleisesti saatavilla - tosin vain vastuullisille kehittäjille. Muita palveluja ovat muun muassa DALL-E 2 -kuvatekoäly, GPT-3.5 ja ohjelmointia auttava Codex.
IT Insider toimitus
17.1.2023

Microsoft toi Azure-pilveen paljon uusia tekoälyominaisuuksia yleisesti saataville. Yhtiöllä on ollut Azuressa ChatGPT:stä ja DALL-E:stä tunnetun OpenAI:n palveluja saavana jo marraskuusta 2021, mutta vain rajatulle joukolle.

Nyt Azure OpenAI Service tulee yleisesti saataville kehittäjien sovelluksia varten. Palvelussa on muun muassa kehittynyt kielimalli GPT-3.5, kuvia tekevä DALL-E 2 sekä ohjelmointitekoäly Codex. Yhtiö lupaa myös, että ChatGPT-tekoälychat tulee Azureen saataville “pian”.

Pienenä rajoituksena on se, että palvelua myydään vain asiakkaille, jotka sitoutuvat Microsoftin vastuullisen ja eettisen tekoälyn periaatteisiin.

Potentiaalisten käyttäjien pitää tehdä hakemus, jossa he kertovat palvelujen käyttökohteen ennen kuin he saavat pääsyn.

Microsoft on investoinut miljardin OpenAI-yhtiöön jo vuonna 2019. Tällä hetkellä markkinoilla huhutaan, että Microsoft aikoisi hankkia 49 prosentin osuuden tekoäly-yhtiöstä noin kymmenellä miljardilla dollarilla.

Suositellut

Uusimmat