Microsoft ostaa osuuden Lontoon pörssistä
1,7 miljardin euron kauppa on osa kymmenvuotista strategista kumppanuutta.
IT Insider toimitus
13.12.2022

Ohjelmistojätti Microsoft ostaa neljän prosentin osuuden muun muassa Lontoon pörssin taustalla olevasta pörssi- ja taloustietoyhtiö London Stock Exchange Groupista (LSEG).

Kauppasumma on 1,7 miljardia euroa ja yhtiöiden mukaan se on osa yhtiöiden välistä kymmenvuotista strategista kumppanuutta.

Microsoft auttaa 300-vuotiasta LSEG:tä kehittämään datan ja analytiikan hyödyntämistä. Lisäksi yhtiöt aikovat kehittää uusia tuotteita yhdessä, yhtiöt tiedottivat.

Myös muut pilvijätit ovat sijoittaneet talousdatan toimijoihin. Google sijoitti miljardin chicagolaiseen CME:hen osana kymmenvuotista kumppanuutta viime vuonna. Amazon Web Services puolestaan aloitti vastaavan kumppanuuden viime vuonna Nasdaqin kanssa.

Microsoft tarjoaa sopimuksessa LSEG:lle data-analytiikan ja pilvi-infrastruktuuritn Azuren, teköälyn ja Teamsin avulla. Lisäksi Teamsista tulee taloudellisen datan ja analytiikan keskus.

Osana sopimusta LSEG sitoutuu ostamaan Microsoftilta palveluita 2,7 miljardilla eurolla sopimusaikana. Mutta LSEG voi ostaa palveluita myös muilta pilvipalveluntarjoajilta.

Microsoft odottaa kumppanuuden kokonaisarvon nousevan noin viiden miljardin luokkaan.

Kuva David Vincent Unsplash

Suositellut

Uusimmat