Microsoft julkaisi ohjelmistokehittäjille ARM-pohjaisen kehityspaketin
Microsoftin uusi "Project Volterra" -ohjelmistokehityspaketti tulee toimimaan Qualcommin uudella Snapdragon-järjestelmäpiirillä. Laite on suunniteltu tekoälyä hyödyntävien ohjelmistojen kehitykseen.
Kalle Keinonen
25.5.2022

Microsoft julkaisi maanantaina uuden minipöytätietokoneen, kertoo Windows Central. Microsoftin Build 2022 -tapahtumassa julkaistu ARM-arkkitehtuurin ”Project Volterra” -ohjelmistokehityspaketti on suunniteltu auttamaan kehittäjiä tekoälyä hyödyntävien ohjelmistojen kanssa. 

Laite käyttää Qualcommin uutta Snapdragon-järjestelmäpiiriä, joka julkaistaan myöhemmin tänä vuonna. Tietokoneeseen on myös integroitu numeroprosessoriyksikkö (NPU), joka mahdollistaa uusien tekoälykyvykkyyksien hyödyntämisen. Se tukee Windows 11 -käyttöjärjestelmää ARM-arkkitehtuurillaan.

Project Volterra muistuttaa muodoltaan ja kooltaan Applen Mac Miniä tai Microsoftin Surface Studion alustaa ilman siihen liitettyä näyttöä. Julkaisu on sinänsä historiallinen, sillä laite on Microsoftin ensimmäinen pöytätietokone. Toisaalta yhtiö ei aio myydä laitetta normaalina kuluttajatuotteena.

Microsoft ei ole vielä julkaissut laitteesta tarkempia teknisiä tietoja, hintaa tai edes julkaisupäivää. Yhtiö on kertonut jakavansa lisätietoa myöhemmin.

Suositellut

Uusimmat