Microsoft jatkaa Copilot-mallistonsa laajentamista finanssialan chatbotilla
Toistaiseksi hinnoittelemattoman Copilotin kykyihin kuuluu muun muassa poikkeama-analyysit ja virheiden etsiminen datasta.
Max Lehtinen
01.3.2024

Microsoft on julkaissut jälleen uuden Copilot-nimeä kantavan chatbotin, joka on suunnattu tällä kertaa rahoitusalalla työskenteleville ihmisille. 

Niin kutsuttu “Copilot for Finance” auttaa Microsoftin mukaan finanssialan työntekijöitä “vähentämään manuaaliseen, toistuvaan työhön käytettyä aikaa” esimerkiksi Excelissä ja Outlookissa. 

Copilot osaa suorittaa esimerkiksi poikkeama-analyysejä ja tarkistaa datan luotettavuutta Excelissä (ts. täsmäyttää). Microsoftin mukaan uuden Copilotin avulla sama määrä dataa voidaan täsmäyttää tunnin tai kahden sijaan vain 10 tai 20 minuutissa.

Lisäksi Copilot tarjoaa Outlookissa yhteenvetoja relevanteista asiakastiedoista, kuten taseista ja laskuista.

Asiakkaille työkalu antaa mahdollisuuden muuntaa raakaa dataa visuaaliseen muotoon, kuten Powerpoint-esityksiksi ja helposti jaettaviksi raporteiksi.

Finanssi-Copilotiin tulee Microsoftin mukaan lisäominaisuuksia myöhemmin tänä vuonna. Työkalun hinnoittelua ei ole vielä julkistettu. 

Microsoft tarjoaa Copilotteja myös yleiseen Office-käyttöön sekä myynti- ja asiakaspalvelutyöhön.

Teknologiajätti kilpailee tuottavuusmarkkinoilla muun muassa Googlen ja Salesforcen kanssa. Yhä useammat yritykset rakentavat generatiivisia tekoälypalveluja yritysmaailmaa varten, ja etenkin erikoistuneet chatbotit yleistyvät kovaa vauhtia.

Suositellut

Uusimmat