Microsoft irtisanoo 10 000
Yhtiö varautuu talouden heikkenemiseen kustannussäästöillä. Irtisanomiset ovat alle viisi prosenttia yhtiön globaalista työvoimasta. Ne ovat yhtiön suurimmat kahdeksaan vuoteen.
IT Insider toimitus
18.1.2023

Microsoft aikoo irtisanoa 10 000 henkilöä globaalista työvoimastaan. Yhtiö haluaa varautua maailmantalouden tilan heikkenemiseen kustannussäästöillä.

Irtisanomiset ovat yhtiön suurimmat kahdeksaan vuoteen. Yhtiöllä on maailmanlaajuisesti noin 221 000 työntekijää ja leikkaukset ovat alle viisi prosenttia yhtiön työvoimasta.

Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella teki viimeksi suuret leikkaukset vuosina 2014-2015, kun yhtiö kärsi epäonnistuneesta Nokian matkapuhelimien hankinnasta.

”Yhtiön on pitänyt tehdä tällaisia vaikeita päätöksiä sen 47-vuotisen historian aikana. Toimiala ei anna anteeksi, jos yhtiö ei kykene muuttumaan maailman mukana”, Satya Nadella kirjoitti henkilöstölle.

Microsoft on kasvanut muiden teknologiatalojen tapaan nopeasti koronapandemian aikana. Yhtiö on palkannut yli 75 000 henkilöä vuoden 2019 jälkeen.

Muita isoista irtisanomisista kertoneita teknologiayhtiöitä ovat muun muassa Salesforce ja Meta.

Lue lisää:

Kuva Matthew Manuel Unsplash

Suositellut

Uusimmat