Metan tehokkain kielimalli saapuu WhatsAppiin ja Instagramiin
Metan sovelluksissa voi jatkossa etsiä reaaliaikaista tietoa ilman sovelluksesta poistumista. Metan tekoälyllä on lupa käyttää Googlea ja Bingiä apuna tiedonhaussa.
Max Lehtinen
20.4.2024

Meta tehostaa sovelluksiaan integroimalla niihin tuliterän Llama 3-kielimallinsa, joka on toimitusjohtaja Mark Zuckerbergin mukaan älykkäin ilmaisesti saatavilla oleva avustava kielimalli. 

WhatsAppiin, Facebookiin, Instagramiin ja Messengeriin saapuva Llama 3 yhdistyy saumattomasti sovellusten normaaliin käyttöön. Kokonaisuus on brändätty Meta AI:ksi, joka osaa vastata kysymyksiin ja luoda videoita sekä kuvia. 

“Saat pääsyn reaaliaikaiseen tietoon kaikkialta verkosta ilman sovellusten välillä siirtymistä”, Meta tiivistää blogikirjoituksessaan.  

Meta on tehnyt Microsoftin ja Googlen kanssa sopimuksen, jonka myötä Meta A.I. voi hakea verkosta ajankohtaista tietoa hyvinkin tehokkaasti. 

Kuvaehdotuksia tekoäly luo Metan mukaan sitä mukaa kuin prompti eli kehote kasvaa. 

Esimerkiksi Messengerin ryhmächatissa voi jatkossa kysyä tekoälyltä kysymyksiä, joiden vastaukset näkyvät kaikille. Hakuja voi tehdä kaikkien Metan sovellusten haku- ja kirjoituspalkeista. Facebookissa tekoäly tarjoaa julkaisuihin liittyviä kehote-ehdotuksia automaattisesti. 

Päivitys otetaan käyttöön yli kymmenessä maassa, esimerkiksi Australiassa, Yhdysvalloissa, Uudessa-Seelannissa, Kanadassa ja Singaporessa.

Suomeen uudet ominaisuudet eivät valitettavasti rantaudu vielä. Myöskään Metan julkaisema verkkoversio Llamasta ei ole vielä saatavilla Suomessa.

Suositellut

Uusimmat