Metan metaversumi teki jättitappiot
Metan virtuaalitodellisuuteen ja metaversumiin keskittyvä Reality Labs polttaa tällä hetkellä miljardeja. Tulevaisuudessa digitaalinen maailma voi olla hyvää liiketoimintaa, mutta nyt se on vain kulukeskittymä.
Mikko Torikka
02.2.2023

Facebookin, Instagramin ja WhatsAppin omistavan Metan virtuaalitodellisuuteen ja metaversumiin keskittyvä Reality Labs on toistaiseksi iso kuluerä yritykselle.

Reality Labs alkaa olla jo liiketoimintaa. Sen liikevaihto oli viime vuonna 2,16 miljardia dollaria. Mutta samaan aikaan tuotekehitykseen upposi rahaa ja yksikön tappio oli 13,72 miljardia dollaria.

Metan toimitusjohtaja Mark Zuckerberg on joutunut puolustamaan jo aikaisemmin viime vuonna sijoittajille yhtiön suurta panostusta metaversumiin. Zuckerberg uskoo, että yhtiön tulevaisuus tulee olemaan virtuaalisessa digitaalisessa universumissa, missä ihmiset työskentelevät, käyvät ostoksilla, leikkivät ja opiskelevat.

Lue lisää:

Toistaiseksi tähän on vielä matkaa. Reality Labsin liikevaihto oli itse asiassa hieman pienempi kuin vuonna 2021.

Mark Zuckerberg visioi viime kesänä CNBC:n haastattelussa, että vuosikymmenen puoliväliin mennessä metaversumissa on miljardi käyttäjää.

Tämän miljardin käyttäjän saavuttamiseksi Metan täytyy polttaa vielä miljardeja dollareita tuotekehitykseen. Yhtiö kertoi viime vuonna, että Reality Labsin vuoden 2023 tappiot kasvavat merkittävästi edellisvuodesta. Tämän jälkeen investoinnit alkaisivat vähitellen tuottaa tulosta.

Suositellut

Uusimmat