Meta lopettaa NFT-hankkeensa
Yhtiö keskittyy muihin tapoihin, joilla se voi tukea sisällöntuottajia.
IT Insider toimitus
14.3.2023

Facebookin ja Instagramin emoyhtiö Meta lopettaa digitaalisten NFT-tuotteiden kehittämisen. Yhtiö etsii muita keinoja, joilla se voi tukea sisällöntuottajia taloudellisesti.

Vielä viime vuonna NFT oli yksi kuumimmista teknologisista trendeistä. NFT:t ovat kryptovaluuttatekniikalla luotua digitaalista omaisuutta, jonka omistussuhteita pidetään yllä lohkoketjun avulla. Teknologia kehitettiin jo vuonna 2017, mutta suosioon NFT nousi vuonna 2021 vuonna, kun ihmiset ostivat esimerkiksi taidetta ja videoita urheilun huippuhetkistä NFT:nä.

Vielä marraskuussa Metan finanssiteknologiasta vastaava johtaja Stephane Kasriel kertoi blogikirjoituksessa, että NFT:n lisääminen Instagramiin tuo sisällöntuottajille lukuisia uusia taloudellisia mahdollisuuksia.

Nyt muutama kuukausi myöhemmin Karsiel kirjoitti Twitterissä yhtiön lopettavan NFT-toimintansa ja keskittyy muihin tukitapoihin. Kasrielin mukaan yksi vahvasti tuettava kehityslinja on Instagram Reels, joka on Metan kilpailija kiinalaiselle TikTokille.

Suositellut

Uusimmat