Meta kehitti kieltä kääntävän tekoälyn ja avasi sen lähdekoodin
Uusi tekoälymalli pystyy kääntämään 200 kieltä. Osa on sellaisia, mitä toistaiseksi markkinoilla olevat kaupalliset työkalut eivät tue.
IT Insider toimitus
07.7.2022

Sosiaalisen median jätti Meta julkisti uuden kielten kääntämiseen tarjoitetun tekoälymallin. Se kykenee kääntämään 200 eri kieltä, mukaan lukien monia sellaisia, joita nykyiset kaupalliset työkalut eivät tue, kuten monia aasialaisia kieliä. Meta on avannut projektin avoimen lähdekoodin.

Lähdekoodin avaamisella Meta pyrkii saamaan muita kehittäjiä mukaan projektiin. Yhtiön kunnianhimoisena tavoitteena on kehittää yleiskäyttöinen reaaliaikainen puheenkääntäjä.

Yhtiö näkee, että reaaliaikainen kääntäjä parantaisi merkittävästi tulevia metaversumihankkeita. Mutta samanaikaisti käännöksistä olisi hyötyä myös olemassaoleviin palveluihin, kuten Facebookiin ja Instagramiin.

The Vergen haastattelemien asiantuntijoiden mukaan Metan malli ei toistaiseksi näytä pärjäävän yhtä hyvin kuin kilpailijat yleisissä kielissä, kuten italiassa ja saksassa. Mutta sen sijaan mallin kyky kääntää monia yleisesti käännösohjelmien hyljeksimiä kieliä, on merkittävä. Mukana on monia Aasian ja Afrikan alueen kieliä, joista ei ole tarpeeksi dataa saataville perinteisempien käännöspalvelujen käyttöön.

Suositellut

Uusimmat