Meta kehittää tekoälyä, jonka pitäisi haastaa tosissaan ChatGPT
Uuden avoimen lähdekoodin tekoälyn pitäisi olla saatavana ensi vuoden aikana.
IT Insider toimitus
11.9.2023

Facebookin ja Instagramin emoyhtiö Meta on kehittämssä uutta tekoälyjärjestelmää, jonka tavoitteena on olla yhtä tehokas kuin OpenAI:n ChatGPT 4 -tekoäly, kertoo The Wall Street Journal. Metan suunnitelmissa uusi tekoäly on useita kertoja tehokkaampi kuin kesällä julkaistu Llama 2 -tekoäly.

Suunniteltu järjestelmä on vielä suunnitteluasteella ja yksityiskohdat voivat vielä muttuua. Mutta WSJ:n lähteiden mukaan Metan uusi tekoäly voisi auttaa yrityksiä luomaan kehittynyttä tekstiä, analyysejä ja muita tuotoksia.

Metan toimitusjohtaja Mark Zuckerberg perusti aikaisemmin tänä vuonna kehitysyksikön, jonka tavoitteena on kiihdyttää generatiivisten tekoälytuotteiden kehitystä. Meta odottaa, että se pääsee kouluttamaan uutta laajan kielimallin tekoälyään vuoden 2024 alussa. Julkaisu olisi myöhemmin ensi vuoden aikana.

Yhtiö on tällä hetkellä rakentamassa tekoälyn vaatimia uusia datakeskuksia. Samalla se ostaa lisää Nvidian kaikkein kehittyneipiä H100-tekoälysuorittimia.

Aikaisempi Llama 2 -tekoäly rakennettiin Microsoftin Azure -pilvipalveluiden päälle. Nyt kehitteillä oleva tekoäly tulisi Metan omiin datakeskuksiin.

Zuckerbergin suunnitelmissa kehitteillä oleva tekoäly rakennetaa avoimeen lähdekoodiin Metan aikasempien tekoälyratkaisujen tapaan ja on sitä kautta ilmainen yrityksille, jotka haluavat rakentaa tekoälytyökaluja.

Suositellut

Uusimmat