Mercedes-Benz jatkaa QT:n teknologialla käyttöliittymäkehityksessä
Uusi QT:n teknologialla kehitetty MB:OS-käyttöjärjestelmä tulee kaikkiin yhtiön autoihin ja näyttöihin.
IT Insider toimitus
31.10.2023

Autonvalmistaja Mercedes-Benz jatkaa suomalaisen QT:n teknologian hyödyntämistä autojensa käyttöliittymien ja näyttöjen suunnittelussa. MB on päivittänyt teknologiansa Qt:n uusimpaan 6-versioon ja hyödyntää sekä Qt Groupin suunnittelu- ja kehitys- että laadunvarmistustyökalujen tukea odotetun MB.OS-käyttöjärjestelmän rakentamisessa.

Uusi käyttöjärjestelmä tulee jatkossa kaikkiin valmistajan autoihin ja näyttöihin. Qt:n avulla kehitystyötä voidaan tehdä eri alustoille yhtä aikaa ja samalla koodipohjalla sekä nopeuttaa tuotteiden saamista markkinoille.

Uusi käyttöjärjestelmä on keskeinen osa autonvalmistajan käyttäjäkokemusta ja arkkitehtuuriltaan läpimurto ohjelmistovetoisessa ajoneuvokehityksessä. Se sisältää uusia digitaalisia näyttöjä ja edistyneen kuljettajan avustusjärjestelmän.

Yhteistyön seuraavan vaiheen odotetaan parantavan MB.OS-käyttöjärjestelmän suorituskykyä, kehitystyön helppoutta ja ylläpidon sujuvuutta ajoneuvon sovelluksissa, jotka toimivat käyttöjärjestelmän päällä.

Tarjoamalla monipuolisia ratkaisuja koko ohjelmistokehityksen elinkaarelle, aina käyttöliittymäsuunnittelusta ohjelmistokehitykseen ja laadunvarmistukseen, Qt mahdollistaa suunnittelijoiden ja kehittäjien samanaikaisen työskentelyn. Tämä tehostaa kehitystyötä.

“On hienoa nähdä, että toimialajohtajat panostavat innovatiivisten käyttäjäkokemusten luomiseen. Siirtyminen Qt 6 -versioon tarkoittaa, että tiimillä on käytössään kattavat työkalut ohjelmistovetoiseen ajoneuvokehitykseen”, sanoo Senior Vice President Steffan Schumacher Qt Groupista. “Qt sopii saumattomasti digitaalisten käyttöliittymien rakentamiseen erityisesti, kun halutaan luoda uudenlaisia viihdekokemuksia ja mahdollistaa joustavat päivitykset.”

Kuva Ambitious Studio* – Rick Barrett Unsplash

Suositellut

Uusimmat