Mediayhtiöt vaativat Googlelta oikeudessa miljardikorvauksia
Yli 30 eurooppalaista mediayhtiötä vaativat Googlelta 2,1 miljardia euroa hallitsevan markkina-aseman väärinkäytöstä digitaalisilla mainosmarkkinoilla. Myös Sanoma on mukana kanteessa.
IT Insider toimitus
28.2.2024

32 eurooppalaista mediayhtiötä vaatii oikeudessa Googlelta korvauksia hallitsevan markkina-aseman väärinkäytöstä. Kanteen mukaan Google on käyttänyt asemaansa digitaalisten mainosten hintojen laskemiseksi. Yhtiöt vaativat Googlelta yhteensä 2,1 miljardia euroa.

Yhtiöiden lausunnon mukaan mediayhtiöt olisivat saaneet mainoksista merkittävästi enemmän tuloja ja maksaneet vähemmän mainosteknologiasta ilman Googlen toimintaa.

Kantajien joukossa ovat muun muassa Helsingin Sanomia julkaiseva Sanoma, saksalaisjätti Axel Springer, norjalainen Schipsted ja Benelux-maissa toimivat DPG Media ja Mediahuis. Kanne nostettiin hollantilaisessa oikeusistuimessa.

EU-viranomaiset ovat tutkineet Googlen digitaalista mainosliiketoimintaa vuodesta 2021. Viime kesänä komissio syytti Googlea antitrustitoiminnasta mainosliiketoiminnassa.

Google on ymmärrettävästi eri mieltä mediayhtiöiden kanssa. ”Google työskentelee rakentavasti kustantajien kanssa eri puolilla Eurooppaa”, yhtiön euroopan kilpailuasioista vastaava johtaja Oliver Bethell kertoo Politicon mukaan. Hänen mukaansa kanne on spekulatiivinen ja opportunistinen. ”Vastustamme sitä vahvasti ja faktoihin pohjautuen.”

Suositellut

Uusimmat