Mastodon jäi tussahdukseksi
Twitterin kanssa kilpaileva mikroblogipalvelu Mastodon ei ole saanut pidettyä syksyllä palveluun siirtyneitä käyttäjiä. Monen uuden mielestä Mastodon on ollut liian vaikea käyttää.
IT Insider toimitus
07.2.2023

Elon Muskin Twitter-tarinan alkuvaiheessa moni käyttäjä ilmoitti jättävänsä Twitterin ja siirtyvänsä pieneen itsenäiseen vaihtoehtoiseen mikroblogipalvelu Mastodoniin. Keskusteluissa Mastodonia pidettiin jopa sosiaalisen median riippumattomana tulevaisuutena.

Alkuvaiheessa Mastodonin oli vaikea käsitellä kasvanutta liikennettä. Palvelun käyttäjämäärät kasvoivat 380 000 käyttäjästä 2,5 miljoonaan alle kahdessa kuukaudessa.

Mutta innostus ei ole pysynyt, kertoo Wired. Aktiivisten käyttäjien määrä putosi tammikuun lopulla 1,4 miljoonaan. Palvelulla on nyt lähes puoli miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää vähemmän kuin vuoden alussa.

Wiredin mukaan monet uudet käyttäjät ovat valittaneet, että hajautettu Mastodon on ollut liian vaikea käyttää. Monet ovat palanneet Twitteriin alkuinnostuksen jälkeen.

Mastodon on osa Fediverse-palvelinten verkostoa. Yksi tärkeä oppi palvelun räjähdysmäisen nopeassa käytön kasvussa oli se, että Fediverse osoittautui kykeneväksi nopeaan skaalautumiseen.

Kuva Rolf van Root Unsplash

Suositellut

Uusimmat