Maria Nikkilä valittiin Tampereen tietohallintojohtajaksi
Nikkilä aloittaa tehtävässä syyskuun alussa. Hän toimii nykyisin tietohallintoneuvoksena valtionvarainministeriön Digitalisaatio-yksikön päällikön tehtävästä.
IT Insider toimitus
22.6.2022

Tampereen kaupunki valitsi kokeneen julkishallinnon ICT-palvelujen kehittäjä Maria Nikkilän uudeksi tietohallintojohtajakseen.

Nikkilä siirtyy kaupungille valtiovarainministeriöstä tietohallintoneuvoksen virasta Digitalisaatio-yksikön päällikön tehtävästä. Nikkilä on lisäksi turvallisuuskriittisiä palveluita julkiselle hallinnolle ja yksityiselle sektorille tuottavan Suomen Erillisverkot Oy:n hallituksen varapuheenjohtaja ja TUVE-valiokunnan jäsen.

Hän aloittaa uudessa tehtävässä syyskuun alussa. Virkaa haki 34 henkilöä, joista 29 hakijaa täytti kelpoisuusehdot.

”Maria Nikkilän kokemus julkisten ICT-palvelujen kehittämisestä on vaikuttavaa. Eduksi nousivat erityisesti näytöt strategian luomisesta ja toimeenpanosta, kokemus ja näytöt henkilöstöjohtamisesta, kehittämismyönteisyys sekä halu tehdä ja nähdä tuloksia”, kertoo konsernijohtaja Juha Yli-Rajala Tampereen kaupungista.

Tampereen tietohallintojohtan tehtäviin kuuluvat kaupungin ICT-kokonaisuuden strategias ja sen toimeenpanos, budjetti sekä ICT-palvelukokonaisuuden johtaminen ja kehittäminen. Työnkuvaan kuuluu myös seudullisen tietohallinnon strateginen johtaminen yhteistyössä seutukuntien johdon kanssa. Alueellisilla ratkaisuilla on myös tulevaisuudessa suuri merkitys.

”Olen erittäin innoissani uusista vastuullisista tehtävistä ja haasteista. Tampereen kaupungin toiminnasta välittyy positiivinen ja asiantunteva eteenpäin menemisen asenne. On todella hienoa päästä mukaan tämänkaltaiseen työyhteisöön”, Maria Nikkilä sanoo.

Suositellut

Uusimmat