Loihde ostaa pilvitalo Onregon
ICT-ja turvaratkaisuiden asiantuntijatalo Loihde ostaa Microsoft-pilviteknologioihin erikoistuneen konsultti- ja palvelutalo Onregon. Velaton kauppasumma on 4,3 miljoonaa euroa.
IT Insider toimitus
01.11.2022

ICT-ja turvaratkaisuiden asiantuntijatalo Loihde ostaa Microsoft-pilviteknologioihin erikoistuneen konsultti- ja palvelutalo Onregon. Velaton kauppasumma on 4,3 miljoonaa euroa.

Onrego on suomalainen pilviteknologioiden palveluyhtiö, joka toimittaa asiakkaille pilveen liittyvää konsultointia ja pilviratkaisuihin liittyviä jatkuvia palveluita. Yhtiön liikevaihto vuonna 2021 oli 7,1 miljoonaa euroa ja käyttökate 0,5 miljoonaa euroa. Yhtiössä on 30 työntekijää.

”Onregon osaaminen ja palvelut sopivat Loihteen tarjoomaan erinomaisesti, sillä pilviosaaminen on tärkeää Loihteen molemmille liiketoiminta-alueille: Digikehityshankkeet rakennetaan tänä päivänä pääasiassa pilvialustoille, ja yritysten siirtäessä toimintojaan pilveen myös tietoturvan hallinta nojautuu kasvavassa määrin pilviosaamiseen. Uutena palvelualueena Onrego tuo tarjoomaamme jatkuvana palveluna toimitettavan pilviympäristön hallintapalvelun, joka on konsultointia skaalautuvampaa ja parempikatteista”, sanoo Loihteen toimitusjohtaja Samu Konttinen.

Pilvimarkkinan arvellaan kasvavan Suomessa lähivuosina noin kymmenen prosenttia vuodessa. Vaikka pilvisiirtymä on ollut yksi it-alan suurimmista murroksista viime vuosien aikana, vasta murto-osa yrityksistä on jo siirtänyt it-toimintonsa kokonaan pilveen.

”Onrego saa Loihteesta loistavan seuraavan kasvuvaiheen kodin. Olemme olleet pioneeri pilveistämisessä ja pilvialustoissa, ja olen hyvin ylpeä työntekijöistämme ja asiakkaistamme sekä siitä mitä Onrego on ja edustaa. Loihteen avulla pystymme kiihdyttämään kasvu-urallamme ja tarjoamaan työntekijöillemme huikeita mahdollisuuksia. Hyödyntämällä Loihteen kyvykkyyksiä esimerkiksi tietoturvassa, datassa ja ohjelmistokehityksessä voimme luoda asiakkaitamme hyödyttävää palvelutarjoomaa aiempaa nopeammin. Kun myös arvomme ja kulttuurimme kohtaavat hyvin, näen tässä erinomaisen liiton meille molemmille”, kertoo Onregon toimitusjohtaja Jarno Mäki.

Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan käteisellä. Lisäksi omistajat ovat sopineet, että Oneregon omistaja Roaring Aspen Hill Oy ostaa Loihteen osakkeita noin 600 000 eurolla. Tämän toteuttamiseksi Loihde tarjoaa Roaring Aspen Hillille suunnattua maksullista osakeantia, jossa omistajaa vaihtaa enintääön 50 000 yhtiön osaketta 11,99 euron kappalehintaan.

Onregon toimitusjohtaja Jarno Mäki on myös Onregon omistaja Roaring Aspen Hillin toimitusjohtaja ja ainoa työntekijä.

Suositellut

Uusimmat