Lehtitieto: Volkswagen antaa potkut softapomoilleen
Autoihin ohjelmistoja kehittävä Volkswagenin Cariad-divisioona on ylittänyt budjettinsa eikä ole saavuttanut tavoitteitaan. Ongelmat ovat viivästyttäneet uusien mallien saamista markkinoille.
IT Insider toimitus
09.5.2023

Saksalainen autojätti Volkswagen aikoo vaihtaa koko toimivan johdon autoihin ohjelmistoja kehittävästä Cariad-yksiköstään, kertoo Reuters.

Cariad kehittää koko Volkswagen-konsernille autoissa käytettäviä ohjemistoja, jotka hallitsevat koko auton toimintoja ja mahdollistavat myös autonomisen liikenteen.

Reutersin haastattelemien lähteiden mukaan Cariad on ylittänyt budjettinsa eikä ole saavuttanut sille asetettuja tavoitteita.

Lehtitietojen mukaan Cariadin hallitus irtisanoo johdon ensi viikon kokouksessa ja ainoastaan henkilöstökohtaja Rainer Zugehör on mahdollisesti jäämässä yhtiöön.

Cariadin ongelmat ovat viivästyttäneet tärkeiden uutuusmallien Porsche e-Macanin ja Audi Q6 e-tronin kehitystä. Lisäksi Cariadin lupaama koko Volkswagen-konsernin käyttöön tuleva uuden sukupolven auto-ohjelmisto on viivästynyt kahdella vuodella.

Kuva Cesar Salazar Unsplash

Suositellut

Uusimmat