Laserteknologiayritys Modulight listautuu
Kovassa kasvussa oleva lasereita ja niihin liittyviä ratkaisuja tarjoava Modulight aikoo listautua Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalle. Yhtiön tavoitteena on kerätä listautumisannissa 60 miljoonaa euroa.
IT Insider toimitus
09.9.2021

Laserteknologiaan erikoistunut Modulight aikoo aloittaa listautumisannin ja suunnittelee osakkeidensa listausta Nasdaq First North Growth Market Finland –markkinapaikalle

Yhtiö aikoo kerätä annilla noin 60 miljoonaa euroa, minkä lisäksi osa nykyisistä omistajista myy osakkeitaan. Rahat käytetään  lisäinvestointeihin, erilaisiin yritysjärjestelyihin ja yrityskauppoihin, Yhtiön liiketoiminnan maantieteelliseen laajentumiseen ja käyttöpääoman vahvistamiseen.

Annissa on mukana ankkurisijoittajia, jotka ovat sitoutuneet sijoittamaan antiin, jos yhtiön osakkeiden arvo ennen antia on enintään 205 miljoonaa euroa.

Ankkurisijoittajina ovat tietyt Didner & Gerge Fonder AB:n, Evli-Rahastoyhtiö Oy:n, Mandatum Asset Management Oy:n, SEB Investment Management AB:n, Swedbank Roburin ja Teknik Innovation Norden Fonder AB:n (Tin Fonder) hallinnoimat rahastot sekä Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma 

Rahan ohella Modulight tavoittelee listautumisella sijoittajien, liikekumppanien ja asiakkaiden kiinnostuksen kasvua sekä avaintyöntekijöiden sitouttamista ja houkuttelua.

Modulight on suomalainen teknologiayritys, joka suunnittelee ja toimittaa lasereita ja ratkaisuja erilaisiin lääketieteen ja biolääketieteen sovelluksiin sekä muihin valikoituihin korkean lisäarvon sovelluksiin. Yhtiön pääkonttori on Tampereella.

Modulightin tuotteita käyttävät monet kansainväliset lääkeyhtiöt, Fortune 500 -listatut yhtiöt sekä johtavat syöpätutkimuslaitokset ja yliopistot. Modulightin liikevaihto oli 10,1 miljoonaa euroa vuonna 2020, kasvua edellisvuoteen oli 40 prosenttia. Yhtiö on kasvanut viime vuodet kannattavasti, vuonna 2016 liikevaihto oli 3,9 miljoonaa. Yhtiön palveluksessa on noin 70 työntekijää.

Suunnitellun listautumisannin jälkeen yhtiön hallituksen muodostavat Jyrki Liljeroos, Seppo Orsila, Kalle Palomäki, Pia Kantola, Timur Kärki ja Petteri Uusimaa. Pia Kantolan ja Timur Kärjen valinta hallitukseen on ehdollinen Listautumisen toteutumiselle.

Suositellut

Uusimmat