Kyberturvallisuuskeskus varoittaa Suomi.fi- ja Osuuspankki-huijauksista
Huijareiden tavoitteena on kalastella käyttäjiltä pankkitunnuksia väärennettyjen kirjautumissivujen kautta.
IT Insider toimitus
04.8.2023

Traficomin Kyberturvallisuuskeskus varoittaa Suomi.fi-palvelun ja Osuuspankin nimissä lähetetyistä huijausviesteistä.

Verkkopankkitunnuksia kalastellaan väärennetyillä viesteillä
Tiedote. Julkaistu: 04.08.2023, 11:30
Traficom
Myös Traficomin Kyberturvallisuuskeskus on saanut viime viikkoina ilmoituksia Suomi.fi-palvelun ja Osuuspankin nimissä lähetetyistä huijausviesteistä. Huijauksissa rikolliset yrittävät kalastella verkkopankkitunnuksia Suomi.fi-palvelun ja Osuuspankin lähettämiksi väärennetyillä viesteillä.

Suomi.fi-palvelun nimissä liikkuva sähköpostiviesti kehottaa lukemaan viestin välittömästi. Sähköpostissa väitetään, että turvallisuussyiden tai teknisen virheen takia viestin voi lukea vain kirjautumalla toisaalla olevaan palveluun. Joissakin viesteissä on ollut mukana myös Suomen leijona lisäämässä viestin uskottavuutta.

Viesteissä oleva linkki johtaa väärennetylle kirjautumissivulle, ja sinne syötetyt pankkitunnukset päätyvät rikolliselle. Tunnusten avulla rikolliset pääsevät käsiksi uhrin verkkopankkiin.

”Huijausviestit tunnistaa helpoiten siitä, että viestissä olevan linkin takana pyydetään pankkitunnuksia tai kysellään luottokorttitietoja. Älä kirjaudu mihinkään tekstiviestitse tulevan linkin kautta”, muistuttaa Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen erityisasiantuntija Juha Tretjakov.

Palveluihin kannattaa kirjautua ainoastaan virallisten nettisivujen tai sovellusten kautta.

Suositellut

Uusimmat