Kyberhyökkäyksien määrä kasvoi edelleen hurjasti
Huhti-kesäkuun aikana tehtiin 32 prosenttia enemmän hyökkäyksiä kuin viime vuoden vertailuajankohdassa.
IT Insider toimitus
01.8.2022

Kuluvan vuoden toisella neljänneksellä tehtiin jälleeen ennätysmäärä kyberhyökkäyksiä. Erilaisilla haittaohjelmilla hyökättiin maailmanlaajuisesti keskimäärin 1 200 kertaa viikossa organisaatiota kohti. Luvut selviävät tietoturvayhtiö Check Pointin tuoreesta trendiraportista.

Toki suuri osa hyökkäyksistä ei aiheuta vahinkoa, sillä ne saadaan torjuttua ennen niiden pääsemistä organisaatioon.

Suomalaisiin yrityksiin ja organisaatioihin kohdistui huhti-kesäkuussa keskimäärin 1 228 haittaohjelman hyökkäystä viikossa, kasvua oli viimevuotiseen vertailuajankohtaan verrattuna 110 prosenttia.

Globaalisti tarkasteltuna eniten pommitettiin koulutus- ja tutkimusalaa. Hyökkäyksiä kohdistui koulutusalan organisaatioihin keskimäärin 2 300 viikossa. Hyökkäysten määrä kasvoi kuitenkin eniten (60 prosenttia ) terveydenhuollossa.

Maantieteellisesti eniten aktiivisuus kasvoi Australiassa ja Uudessa Seelannissa sekä Pohjois-Amerikassa. Kasvu oli pienintä Afrikassa, mutta afrikkalaiset organisaatiot vastaanottivat kuitenkin eniten hyökkäyksiä.

Myöskään kiristyshaittaohjelmien aika ei ole ohi, vaan näiden hyökkäysyritysten määrä kasvoi viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna 59 prosenttia. Check Pointin tutkijat tulkitsevat tämän johtuvan toisaalta geopoliittisten jännitteiden kasvusta, toisaalta etätyöskentelyn ja -opiskelun jatkumisesta sekä siitä, että yritykset ovat olleet halukkaita maksamaan vaadittuja lunnaita.

Koko raportti löytyy Check Pointin blogista.

Suositellut

Uusimmat