Kryptovaluutat ovat toipumassa – Bitcoin ylitti 40 000 dollarin rajan
Bitcoinin arvo on korkeimmillaan toukokuun 2022 jälkeen. Taustalla on luottamus koronnostojen päättymiseen ja uudenlaisten kryptopohjaisten arvopapereiden mahdollinen hyväksyntä.
IT Insider toimitus
04.12.2023

Inflaatio ja sen mukanaan tuomat koronnostot olivat myrkkyä kryptovaluutoille viime vuoden aikana. Suurimman kryptovaluutta Bitcoinin arvo putosi romahduksen aikana noin 68 000 dollarista pahimmillaan 15 700 dollariin.

Monesta syystä kiihtynyt inflaatio, keskuspankkien koronnostot ja suurimman kryptopankin FTX:n taustalla olleet rikokset tekivät kukin osansa kryptovaluuttojen arvon pudottamisessa.

Tämän vuoden aikana kryptot ovat toipuneet selvästi. Bitcoin ylitti jälleen 40 000 dollarin rajan. Tämän vuoden aikana nousua on ollut 152 prosenttia. Edellisen kerran Bitcoinin kurssi on ollut yhtä korkealla toukokuussa 2022.

Bitcoinin ohella myös muut kryptot ovat nousussa.

Taustalla on muun muassa luottamus siihen, että Yhdysvaltain keskuspankin koronnostot ovat nyt takana. Samoin markkinoilla odotetaan, että Yhdysvaltain arvopaperiviranomainen SEC hyväksyy ensimmäiset kryptopohjaiset ETF:t eli pörssilistatut indeksiosuusrahastot piakkoin. Tämä lisäisi kryptovaluuttojen käyttöä sijoittamisessa.

Suositellut

Uusimmat