Kryptovaluuttakriisi syvenee – Bitcoin on alimmillaan sitten joulukuun 2020
Yksi suurimmista kryptopankeista Celsius keskeyttää nostot, tilien väliset siirrot ja kryptovaluuttojen vaihdot toistaiseksi.
IT Insider toimitus
13.6.2022

Kryptovaluutat ovat kokeneet kevään ja kesän aikana monia iskuja. Toki kryptojen arvo vaihtelee muutenkin selvästi perinteisiä valuuttoja enemmän, mutta nyt iskuja on tullut varsin paljon.

Celsius on yksi suurimmista kryptolainoja tarjoavista toimijoista. Se ilmoitti keskeyttävänsä toistaiseksi palvelussaan nostot, tilien väliset siirrot ja kryptovaluuttojen vaihdot toisiin.

Yhtiö perustelee toimempidettä asiakkailleen äärimmäisillä markkinaolosuhteilla. Tavoittena on varmistaa yhtiön palveluiden toimivuus ja velvoitteiden saavuttaminen pitällä aikavälillä.

Celsius on yksi suurista kryptotoimijoista. Sillä on 1,7 miljoonaa asiakasta. Se toimii periaattessa perinteisen pankin tavoin keräämällä talletuksia ja lainaamalla niitä eteenpäin. Luvatut tuotot ovat vain todella huikeita perinteisempään lainaustoimintaan verrattuna. Celsius on mainostanut jopa 18,63 prosentin keskituottoja vuositasolla. Sen taustalla ei kuitenkaan ole perinteisten pankkien takausjärjestelmää, joka suojaa asiakkaiden rahoja ongelmatilanteessa.

Kryptomarkkinat reagoivat voimakkaasti Celsiuksen ilmoitukseen. Bitcoin on alimmillaan sitten joulukuun 2020 ja muut pääkryptovaluutat, kuten Ether ovat myös laskussa.

Suositellut

Uusimmat