Kouvola etsii parasta kaupunkiin liittyvää peliä
Kilpasarjoja on koululaisille ja yleinen sarja. Tulevassa voittajapelissa Kouvola esiintyy luovalla ja hauskalla tavalla.
IT Insider toimitus
17.5.2022

Kouvolan alueen toimijat järjestävät pelikilpailun, jossa etsitään parasta Kouvola-aiheista peliä.

KouvolaGames22-kilpailun arvostelukriteereissa on pääpainona se, kuinka luontevasti, hauskasti ja tunnistettavasti Kouvola on saatu peliin mukaan. Muita kriteereitä ovat pelattavuus, taiteellisuus ja pelin idea.

Ilmeisesti Kouvolan kaupallinen hyödyntäminen menestyspeleissä on vielä lapsenkengissä, koska pelin kaupallinen potentiaali on plussaa, mutta ei lainkaan välttämätöntä arvioinneissa.

Kilpailussa on sarjoja sekä peruskoululaisille että avoin sarja. Kynnys pelin tekemiselle on pyritty pitämään matalana. Hyväksyttyjä pelejä voi toimittaa esimerkiksi koululaisille tutuilla alustoilla kuten Scratch, Game Maker tai Unity. Helpoimmat ohjelmat eivät edellytä edes varsinaista koodaustaitoa. Kisaan voi osallistua yksin tai joukkueena.

Peliä ei tarvitse tehdä pelkästään julkisuuden ja maineen vuoksi. Sarjojen voittajat saavat Oculus Quest 2 -virtuaalilasit.

”Odotan todella suurella mielenkiinnolla, millaisia pelejä kilpailuun saapuu, millaisia pelillisiä näkemyksiä Kouvolasta, kun genrekin on täysin vapaa”, sanoo kisavastaava Veli-Pekka Kelloniemi.

Kisan tuomaristo koostuu järjestäjätahojen edustajista. Kisan järjestää yhteistyössä Kouvolan kaupunki, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk sekä kaupunkilehdet PK ja Ankkuri. Kisa on osa Xamkin vetämän Kouvolan Pelitaiteen pääkaupunki -tapahtumakokonaisuuden ohjelmaa.

Kilpailu päättyy lokakuun 16. päivä ja voittajat julkistetaan marraskuun kolmantena.

Kisajulistus ja -ohjeet löytyvät osoitteesta https://www.pkank.fi/uutiset/kouvolagames22-kisajulistus-6.19.25114.aa66c2092f

Suositellut

Uusimmat