Korona-ajan tähti Zoom leikkaa 15 prosenttia työvoimastaan
Videoneuvottelusovellusta kehittävä Zoom irtisanoo noin 1 300 työntekijäänsä. Yhtiön toimitusjohtajan mukaan korona-ajan huikea kasvu ei ollut kokonaisuudessaan kestävälle pohjalle rakennettu.
IT Insider toimitus
08.2.2023

Videoneuvotteluyhtiö Zoom irtisanoo noin 1 300 työntekijää. Kokonaisuudessaan määrä on noin 15 prosenttia yhtiön koko henkilöstöstä.

Yhtiön toimitusjohtaja Eric Yuanin mukaan yhtiön pitää valmistautua talouden epävarmuuteen ja taloustilanteen vaikutuksiin asiakaskentässä.

Etäkokouksissa käytettävä videoneuvottelusovellus Zoom oli yksi koronavuosien huikeista menestyjistä. Käyttäjämäärät kasvoivat todella voimakkaasti Toimitusjohtaja Yuanin mukaan Zoom paransi palveluaan korona-aikaan merkittävästi, mutta tiimin kasvaminen ei ollut kokonaan kestävällä pohjalla.

Kaikille irtisanotuille tarjotaan amerikkalaisittain hyvä jopa 16 viikon palkka sekä terveydenhuolto samaksi ajaksi.

Yuan kertoi henkilöstölle myös leikkaavansa omaa palkkaansa seuraavalla tilikaudella 98 prosenttia ja jättää mahdolliset bonukset ottamatta.

”Zoomin perustajana ja toimitusjohtajana olen vastuussa tekemistämme virheistä ja niiden johdosta tehtävistä irtisanomista. Haluan osoittaa vastuun myös teoilla enkä vain sanoilla”, Yuan kirjoitti henkilöstölle.

Lue lisää:

Kuva charlesdeluvio Unsplash

Suositellut

Uusimmat